Öğrenci Bursları Ödeniyor

Öğrenci Bursları Ödeniyor

2008/4. Dönem öğrenci bursları ödeniyor.

MEB Ortaöğrenim Burs ve Yurtlar Dairesi Baskanlığı Valiliklere bir genelge göndererek bursların ödenme emrini verdi.

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Ortaöğrenim Burs ve Yurtlar Dairesi Başkanlığı


Sayı: B.08.0.OYD.0.32.05.00.130.G/2140 12/12/2008

Konu: 2008/4. Dönem Yurtiçi Burs Ücreti.


VALİLİĞİNE

(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)


İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumlarında Burs, Parasız Yatılılık ve Sosyal Yardımlar

Yönetmeliği.

b) 23.05.2008 tarihli ve B.08.0.OYD.0.32.02.00.500/812 sayılı yazı.


Bakanlığımıza bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden, 2008 Yılı Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavını kazanıp burs almayı hak eden öğrencilerin bursluluk kayıtları; ilgi (a) yönetmelik ve ilgi (b) yazı doğrultusunda öğrenim gördükleri okul müdürlüklerince e-Burs Modülü üzerinden yapılıp ilçe, il millî eğitim müdürlükleri ve Bakanlıkça onaylanarak kesinleşmiştir.


İliniz merkez ve diğer ilçelerdeki ilköğretim kurumlarının 6. 7. ve 8. sınıfları ile orta öğretim kurumlarında öğrenim gören burslu öğrencilerin, 2008 Yılı 4. üçaylık yurtiçi burs ücretleri; 01 Ekim – 31 Aralık 2008 tarihleri dikkate alınarak, 3 aylık hesaplanmış ve bir öğrenciye brüt 200,65 YTL. ödenmek üzere, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Kurumsal Kodu 13.01.00.17, Fonksiyonel Kodu 09.1.2.00, Finans Tipi 1, Ekonomik Kodu 05.4 olan ilköğretim hizmetleri tertibinden İlköğretim Genel Müdürlüğü ile Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda öğrenim gören öğrenciler Ek- 1'deki cetvelde, Kurumsal Kodu 13.01.00.17, Fonksiyonel Kodu 09.2.1.00, Finans Tipi 1, Ekonomik Kodu 05.4 olan orta öğretim hizmetleri tertibinden Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda öğrenim gören öğrenciler Ek-2'deki cetvelde, Kurumsal Kodu 13.01.00.17, Fonksiyonel Kodu 09.2.2.00, Finans Tipi 1, Ekonomik Kodu 05.4 olan mesleki ve teknik orta öğretim hizmetleri tertibinden Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Sağlık İsleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı okullarda öğrenim gören öğrenciler Ek-3'deki cetvelde tarihi ve numarası yazılı ödenek gönderme belgesi ile okulların bağlı bulundukları saymanlıklara gönderilmiştir.


Burslu öğrencilerin her türlü is ve işlemleri elektronik ortamda http://ilsis.meb.gov.tr adresi üzerinden yapıldığı için; okullardaki e-Burs modülünden sorumlu kişi kullanıcı girişinden “kullanıcı adını” ve “şifresini” girip “Giriş” kutusuna tıklatılarak modülü açacak sırasıyla “Burslu Öğrenciler” “Öğrenci Bilgileri”“raporlar” butonunu tıklatıp, Burslu Öğrenci

Listesinin yazıldığı Rapor Kodu'nun solundaki yere tıklayarak “Rapor Bilgilerini Doldurunuz“ kutucuğundaki ilini, ilçesini, kurumunu ve kurumun bağlı olduğu hizmet türünü (ilköğretim hizmetleri-ortaöğretim hizmetleri-meslekî ve teknik ortaöğretim hizmetleri) ve “2008–4.DÖNEM” (kamudan) işaretli pencereden seçip “Tamam” butonunu tıklatarak ekranda çıkacak olan “Aşağıdaki ActiveX denetimini yüklemek için burayı tıklatın” yazısını seçip “ActiveX Denetimini Yükle” yi tıklat , “Yeniden Dene”, “Yükle” seçeneklerini tıklatıp açılan sayfanın sol üst kösesindeki “yazıcı” simgesini ve “Yazdır”ı tıklatarak, alınan “2008/4.Dönem Burslu Öğrenci listesi” ve “2008/4. Dönem Ödenek Dağıtım Cetveli” okul müdürlüğünce tasdik edilecektir.


Burslu öğrencisi bulunan okul müdürleri; http://obydb.meb.gov.tr adresindeki “DUYURULAR” bölümünde yayınlanan2008/4. dönem ödenek gönderme yazısı ile e-Burs modülünden aldığı “2008/4. Dönem Ödenek Dağıtım Cetveli”nde belirtilen öğrenci sayısı ve okuluna tahsis edilen ödenek miktarı kadar ödeme emri belgesi düzenleyip, burslu öğrencilerin Ekim, Kasım ve Aralık 2008 aylarına ait yurtiçi burs ücretlerinin ilgili saymanlıklardan alınmasını ve “2008/4. Dönem Burslu Öğrenci Listesi”nde isimleri bulunan öğrencilere ödenmesini sağlayacaklardır.


İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri ödeme yapacak okul müdürlüklerine rehberlikte bulunarak, öğrencilerin mağdur olmamaları ve yurtiçi burs ücretlerinin geciktirilmeden ödenmesi için gereken tedbirleri alacaklardır.

Gereğini önemle rica ederim.


www.kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum