Öcalan'ın ilk ifadesi de Mustafa Özbek'in arşivinde bulundu

Öcalan'ın ilk ifadesi de Mustafa Özbek'in arşivinde bulundu

Ergenekon terör örgütü sanıklarından eski Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, çok çeşitli ilgi alanlarının yanında PKK ile de yakından ilgilenmiş.

Özbek'in ev ve ofisinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgeler arasında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirildikten sonra Jandarma Genel Komutanlığı'na verdiği ifade de bulunuyor.

Türk Metal Sen'in parasını Ergenekon terör örgütüne aktarmakla suçlanan Mustafa Özbek'in, örgütün kasası olduğu ileri sürülüyor. Kıbrıs seçimlerine müdahale ettiği, Türkiye'de de Cumhuriyet mitinglerinin organizasyonunda yer aldığı iddia edilen Özbek'in PKK ile de özel olarak ilgilendiği ortaya çıktı. Ek klasörlerde yer alan bilgilere göre, Özbek'ten ele geçirilen belgeler arasında Öcalan'ın 1999 yılında yakalandıktan sonra verdiği ilk ifade de bulunuyor. Öcalan'ın 16-21 Şubat 1999 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı'na verdiği 50 sayfalık ifade Özbek'e ait dokümanlar arasında yer alıyor. Öcalan'ın Jandarma ifadesinin yanı sıra Özbek'ten çıkan belgeler arasında avukatlarla görüşme notları da var. Özbek, 19 Ocak 2005, 23 Şubat 2005 ve 9 Mart 2005 tarihli avukat görüşmelerini arşivlemiş. ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.