Ocak Ayında Gaz Fiyatı İniyor

Ocak Ayında Gaz Fiyatı İniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Doğalgaza Ocak Ayında İndirim Yapılacağı Sinyali Verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğalgaza ocak ayında indirim yapılacağı sinyali verdi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün doğal gaz fiyatlarına yansıtılacağını kaydeden Güler, doğalgaz fiyatlarının sabit tutulacağıyla ilgili haberlerin aktarılması üzerine, "Hayır böyle bir şey doğru değil, yansıtacağız." diye konuştu.

Bilkent Otel'de yapılan, Enerji Verimliliği (Enver) programına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, gazetecilerin sorularını cevapladı. Petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaz fiyatlarına yansıtılmayacağı ve 2009 Mart ayına kadar doğalgaz fiyatlarının sabit tutulacağı yönündeki haberlerin aktarıldığı Güler, "'Hayır böyle bir şey doğru değil, yansıtacağız." karşılığını verdi. Basın mensuplarının, "Ocak ayında mı yansıtacaksınız?" şeklindeki sorusuna da, "Evet." diyerek karşılık verdi.

Güler, Nükleer Santral İhalesiyle ilgili sorulara da, Nükleer Santral İhalesi için tek teklif veren firmanın, nükleer santral kriterlerinin yer aldığı ikinci zarfının TAEK tarafından incelendiğini belirtti. TAEK'in çalışmalarının bu hafta bitmesinin beklendiğini söyleyen Güler, ihale sonucunun bayramdan sonra Aralık 19-20 gibi açıklanacağı bilgisini verdi.


www.sondakika.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.