Obama gelmeden Türkiye karıştı

Obama gelmeden Türkiye karıştı

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye'deki muhalefet liderleriyle toplu görüşme talep etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, toplu görüşme önerisini reddetti.

5 Nisan Pazar günü Türkiye'ye gelecek olan Obama'nın bu talebi Meclis Başkanı Köksal Toptan tarafından liderlere iletildi. 6 Nisan Pazartesi günü Genel Kurul'da milletvekillerine hitap edecek olan Obama, 14.30-15.00 saatleri arasında bu görüşmeyi gerçekleştirmek istedi.


Obama'nın talebine MHP Lideri Devlet Bahçeli'den jet ret cevabı geldi. Diğer muhalefet liderlerinin tutumları ise merakla bekleniyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak olan ABD Başkanı Barack Obama ile TBMM'de yapılacak görüşmeye başbaşa olması durumunda katılacağı bildirildi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yaptığı açıklamada, Meclis Başkanlığından kendilerine, Obama'nın, 6 Nisan Pazartesi günü TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap etmeden önce siyasi parti liderleriyle görüşme isteğinin iletildiğini belirtti.

Vural, siyasi parti lideriyle aynı anda görüşülmesi fikrini kabul etmediklerini ifade ederek, başbaşa olması durumunda Obama ile Bahçeli'nin görüşeceğini söyledi.

DTP grubundan verilen bilgiye göre, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Obama ile görüşecek. Görüşmenin, başbaşa veya diğer siyasi parti liderleriyle birlikte olabileceği kaydedildi.
yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.