Nuri Bektaş'ta 21 Mart Dünya Şiir Günü Etkinlikleri

Nuri Bektaş'ta 21 Mart Dünya Şiir Günü Etkinlikleri

21 Mart Dünya Şiir Günü’nde Şairler Öğrencilerle Buluşuyor

 

 “21 Mart Dünya Şiir Günü”nde şairler öğrencilerle buluşuyor. Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nin Felsefe Kulübü’nün girişimi ve Sözcelem Felsefe Edebiyat Dergisi’yle işbirliği içinde Haymana’da üçüncü kez düzenlediği Dünya Şiir Günü etkinliğine bu yıl iki şair katılıyor.

Nuri Bektaş Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilecek olan etkinliğin saat 10.00’da başlayacağını belirten okul müdürü Soner Çeki, “Sanat ve onların içinde de şiir ayrı bir yere ve öneme sahiptir. Şairler, var olan her şey gibi, insanı da çok farklı tarzlarda anlamlandırıp anlatabilen insanlardır. Onlar kendi düşünsel dünyalarında sözcüklere yeni anlam ve anlatım olanakları kazandırırlar. Kısacık söz dizimleri ya da imgelerle bir anda bambaşka ve çağrışımsal anlam dünyasına kapı aralayabilirler. Bizler de öğrencilerimizi, kültür dünyamızın zenginliklerinden biri olan şairlerimizle buluşturmamıza vesile olan Dünya Şiir Günü gibi etkinlikleri okulumuz çatısı altında düzenlemeyi önemsiyoruz. Yalnızca bu da değil, Dünya Felsefe Günü, Dünya Öykü Günü, Dünya Etik Günü, vb. etkinliklerin sürekliliğini sağlayarak, okulumuzun vizyonu ve misyonu doğrultusunda, her bir öğrencimizin, entelektüel olarak gelişmesine, hayata çok yönlü ve çok boyutlu olarak farklı açılardan bakma becerisi kazanarak yetişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu konuda, davetimizi geri çevirmeyerek yardımcı olan şairlerimize, öykücü, yazar, akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İki Şair: Arzu Demir ve A. Galip   

Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nce Haymana’da gerçekleştirelecek 21 Mart Dünya Şiir Günü etkinliğine, “Şeytan Gül Dalına Dönünce” ve “Yalnızlık Üşür” kitaplarının yazarı öğretmen-şair Arzu Demir ve “Müntehir Aşklar”, “Müteakip Aşklar”, “Tartışılan Aşklar”, “Tartışılan Roman”, “Kıpkısa Yaşamlar Upuzun Öyküler” kitaplarının da yazarı olan, öğretmen-şair-eleştirmen-senarist-öykücü, “A. Galip” olarak tanınan, Ali Galip Kabasakaloğlu katılacak.

Baştan sona, öğrencilerin katılımıyla düzenlenen “Dünya Şiir Günü” etkinliği, Dünya Şiir Günü Bildirisi’nin okunması ve tarihçesi hakkında bilgi verilmesiyle başlayacak. Etkinlikte, öğrencilerin kendi şiirlerinin yanı sıra, hem Arzu Demir’in şiirleri hem de A. Galip’in bestelenip şarkıya, türküye dönüşen şiirleri müzik eşliğinde seslendirilecek. Her iki şair de yapacakları konuşmaların ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayacaktır. 

Atalay Girgin

Felsefe Öğretmeni; http://atalaygirgin.blogspot.com

NBA Lisesi Felsefe Kulübü; http://nbalfelsefekulubu.blogspot.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.