Nuray Mert'ten "namert" yanıtı

Nuray Mert'ten "namert" yanıtı

Duble yolların, Dersim katliamı benzeri hareketlerin hazırlığı anlamına geldiği şeklindeki yorumundan dolayı Başbakan Erdoğan'ın "namert" dediği Nuray Mert cevap verdi.

PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’ndaki  “duble yollarla ilgili” eleştirisinden dolayı Başbakan Erdoğan’ın “namert” dediği gazeteci Nuray Mert, “Başbakan, namert görmek istiyorsa her iktidara göre bin bir kılığa giren, şimdi de kendisine yanaşan insanlara baksın. Bana söylenebilecek en son laftır, üzerime bile alınmıyorum” şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Konya mitinginde, PKK’ya yakın Fırat Haber Ajansı’na Dersim Katliamı'nda "zor, şiddet ve imar politikasının birlikte gittiğini" belirterek duble yolların da yeni katliamların hazırlığı olduğu anlamına gelen yorumda bulunan Vatan Gazetesi yazarı Nuray Mert’e çok sert tepki göstermişti. Erdoğan, “Açık açık söylüyorum, bu mertlik değil, namertliktir. Böyle bir izansızlık, densizlik olur mu? Yol medeniyettir. Yolu olmayan bir ülke medeniyeti konuşabilir mi? Yani biz bu milleti, ben vatandaşlarımı, insanımı, af edersiniz hendeklerden sıçraya sıçraya mı göndereceğim.” diye konuşmuştu.

Erdoğan’ın sert sözlerini Bianet’e değerlendiren Nuray Mert, "Başbakan kendisi gibi düşünmeyen herkesi hedef gösteriyor, bunu sadece bana yapmadı. O nedenle bunu önemsemiyorum. Başbakan, namert görmek istiyorsa her iktidara göre bin bir kılığa giren, şimdi de kendisine yanaşan insanlara baksın. Mert olanla olmayanı ayırt edemiyorsa o da kendi sorunudur. İnsan kime şirin görünür? İktidarda olana. Kimsenin sırtını sıvazlamak ya da şirin görünmek gibi derdim olmadı. Bana söylenebilecek en son laftır, üzerime bile alınmıyorum" dedi.

Nuray Mert, Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Dersim Katliamı'nda "zor, şiddet ve imar politikasının birlikte gittiğini" belirterek "Benzetmek gibi olmasın, bunun ardından katliam gelecek manasında değil. 1935'te ilk raporlarda hep yol inşa edilmesinden bahsedilir, çünkü buraya yapılacak harekat için yol lazım. 1935'teki gibi bir katliamı andıracak olmasından değil, ama şu anda o bölgedeki şiddet politikalarının da alt yapısı oluyor, o paralelliği hatırlatmak için" şeklinde konuşmuştu. 

haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.