Noter devri sancılı başladı

Noter devri sancılı başladı

Saatlerce noterde sistemin çalışmasını bekleyen yurttaşlar isyan etti.

İkinci el araç satış ve devrinde elektronik ortam üzerinden noterleri yetkili kılan uygulama önceki gün başlarken, hem noterler hem de vatandaşlar zor anlar yaşadı. Saatlerce noterde sistemin çalışmasını bekleyen yurttaşlar isyan etti.

52. Noter'de sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar sadece bir satış işlemi yapılırken, 37. Noter Başkatibi Fevzi Özcan da, sisteme girilemediği için satış yapılamadığını belirtti.

58. Noter'den İbrahim Taşdemir ise yaşanan sıkıntının Noterler Birliği ve Emniyet arasındaki bilgi akışındaki aksaklık nedeniyle olduğunu belirterek, şunları söyledi:

İşlemler aksak ilerliyor

“Yeni sisteme göre elektronik ortamda araç satışları yapılacak. Vatandaşlar artık vergi dairesinden borcu yok kağıdı almayacaklar. Notere gelecekler. Noterler Maliye ve Emniyet'ten gerekli belgeleri aldıktan sonra araç satışı işlemi gerçekleşecek. Bu durum Noterler Birliği ve Emniyet arasındaki bilgi akışı nedeniyle yaşanıyor. Emniyet değişiklik için yeterli alt yapıyı sağlayamadı. Düne göre sistemde bir açılma söz konusu. İşlemler aksak olsa da ilerliyor. Her yeni sitemin başlangıcında mutlaka uyum sorunu yaşanır. Yaşanan sıkıntılar geçici, birkaç gün içersinde sistem yüzde açılacak.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.