Nisan şakası

Nisan şakası

Doğu Akdeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası, kar olup Türkiye'nin dört bir yanına yağdırdı. Gaziantep, kışın bile görmediği karı Nisan ayında gördü. Yüzlerce köy yolu kapandı. Kar, Giresun'da fındığı, Malatya'da kayısı ağaçlarını vurdu. Tortum'da okul

Erzurum, Kars, Erzincan ve Ardahan’da tipi şeklinde kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezi’nde 91, Erzurum’da 10, Ardahan, Kars ve Erzincan’da 5 santimi buldu. Kar nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurum ve Erzincan’a inemeyen uçaklar, Trabzon’a yönlendirildi. Erzurum’un Aşkale ve Palandöken ilçelerinde 2 gün, Oltu, Tortum ve Yakutiye ilçelerinde 1 gün eğitime ara verildi.

Erzurum merkezde Narman Belediyesi’ne ait otobüs, yoğun kar yağışı yüzünden Ilıcasu mevkisinde mahsur kaldı. Otobüsteki yolculara 5,5 saat sonra ulaşılabildi.

Gaziantep’te 3 gündür devam eden sağanak yağış yerini dün kara bıraktı.

Tunceli’de önceki akşam başlayan kar yağışı nedeniyle 50 köy yolu ulaşıma kapandı.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, “Fındık büyümüş durumda. Kar yağışı ve dondan olumsuz etkilenecektir. Bu da ürün kayıplarına neden olacaktır. Üretici endişeli” dedi. Meteoroloji de 3 gün lük don uyarısı yaptı.

Karabük’ün tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu İlçesi, nisan karıyla beyaza büründü.

Bolu’da dün sabah aralıksız 2 saat yağan kar ulaşımı felç etti. TEM’in Paşaköy mevkisinde bir TIR’ın kayması sonucu Ankara yönü bir süreliğine ulaşıma kapandı.

Kardan kapanan Bartın-Amasra yolu, ekiplerin 1 saat süren çalışması sonucu ulaşıma açıldı. Bayburt’ta kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Gümüşhane’de kar kalınlığı 3 santimetreyi geçti.

Muş’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 30 araç Muş-Kulp karayolu Kozma Dağı mevkisinde mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşların yardımına karayolları ekipleri yetişti.

Malatya’da dün sabaha karşı başlayan kar yağışı kenti beyaz örtüyle kapladı. Kentte don olayının beklenmesi kayısı üreticilerini zora soktu.

Malatya’nın Kale İlçesi’nde fidan diken 32 işçi, kar yağışında mahsur kaldı. Dağda donma tehlikesi atlatan işçiler, paletli araçla kurtarıldı.

Batman ve ilçelerinde 1 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan sağanak yağışla gelen sel, yaklaşık 10 milyon TL’lik zarara yol açtı.

Iğdır’da hızı saatte 70 km’yi bulan fırtına çatıları uçurdu

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.