NİMET ÇUBUKÇU İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

NİMET ÇUBUKÇU İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Anadolu Liseleri yönetici atamalarında Danıştay kararlarını uygulamayan Bakanlık hakkında, kararın uygulanması için dava açan Eğitimsen ; Bakan ÇUBUKÇU hakkında da görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulundu. Eğitim-Sen'den yapılan açıklama:

Bilindiği gibi 15.5.2010 günlü, 27582 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlamıştır. Bu değişiklikle her türdeki Anadolu liselerine ilgili mevzuatına göre seçilerek öğretmen olarak atanıp, görev yapan ya da bu eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra herhangi bir nedenle ayrılmış olmakla birlikte yeniden bu eğitim kurumlarına sınavsız atanabilecek nitelikte olanların fen, sosyal bilimler, spor liseleri ve her türdeki Anadolu liselerine öncelikli atanma hakkı kaldırılmıştır. Aynı şekilde söz konusu yönetmelik değişikliğiyle Anadolu imam hatip lisesi/imam hatip lisesi müdürlüklerine meslek dersleri ya da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olmak koşulu ile “mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdürlüklerine atanacaklarda atanmak istenilen eğitim kurumuna atölye, laboratuar ya da meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak” koşulu getirilmiştir. Sendikamız anılan yönetmelik değişiklerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açmış, Danıştay 2.Dairesi başka birinin açtığı 2010/3883 esas sayılı dosyasından her türdeki Anadolu liselerine ilgili mevzuatına göre seçilerek öğretmen olarak atanıp, görev yapan ya da bu eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra herhangi bir nedenle ayrılmış olmakla birlikte yeniden bu eğitim kurumlarına sınavsız atanabilecek nitelikte olanların fen, sosyal bilimler, spor liseleri ve her türdeki Anadolu liselerine öncelikli atanma hakkı kaldırılan yönetmelik hükmü konusunda yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

Bu karar hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ilkin kararı uygulama konusunda somut ve açık yöntem önermeyerek belirsizliğe ve farklı uygulamalara yol açacak sorumluluktan kaçan bir tutum almıştır. Ardından bakanlık anılan Danıştay kararının Adana iliyle sınırlı uygulanması talimatı veren 7.2.2011 gün ve 8356 sayılı yazıyı 81 il valiliğine göndermiştir. Bu yazının tekrar değerlendirilmesi ve kararın gereği gibi uygulanması için Bakanlığa yaptığımız başvuru sonucu değiştirmemiş,  bakanlık yargıyla inatlaşan ve hukuk devletiyle açıkça çelişen tutumunda ısrar etmiştir. Bu nedenle anılan Danıştay kararının Adana iliyle sınırlı uygulanması talimatı veren 7.2.2011 gün ve 8356 sayılı yazısının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara 17. İdare Mahkemesine dava açılmıştır.

Ayrıca sendikamız Danıştay kararını uygulama konusunda birinci derecede sorumlu olan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hakkında yargı kararını uygulamayarak görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. 
personelmeb.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.