Nimet Çubukçu 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Açılış Törenine Katıldı

Nimet Çubukçu 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Açılış Törenine Katıldı

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen ve her yıl katılımı daha da artan Türkçe Olimpiyatları ve kapsamındaki programların kendisini son derece heyecanlandırdığını dile getiren Çubukçu, ''Her yıl kaydedilen ilerleme ülkemiz adına, Türkçemiz adına, dünyada sevgi ve ba

Büyük bir çaba ve özveriyle çocuklara büyük emekler veren öğretmenlere teşekkür eden Çubukçu, ''Aynı zamanda bu organizasyonun görünür görünmez sayısız kahramanı var, onları da kutluyorum. Dilimizin bir sevgi dili olması, dünyanın değişik ülkelerinde değişik çocuklar tarafından kullanılıyor olması ve gelecek nesillerin bir barış dili olarak Türkçe ile anlaşabiliyor olmaları bizleri gerçekten çok mutlu ediyor'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da 13. yüzyılda tüm dünyanın savaş, kan ve kargaşayla boğulduğu bir dönemde, Yunus Emre'nin Anadolu topraklarının sevgi ve barış diliyle dünyaya seslendiğini anlatarak, bugün bu sevgi ve barış diliyle dünyaya seslenen çocukların yetişmekte olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 9. Türkçe Olimpiyatı açılış töreninde Türk Okullarının çok kaliteli eğitim verdiklerini ve tercih edildiğini söyledi. Çubukçu: "Bakanlar çocuklarını Türk okullarına alınması için aracı olmamı istiyor." dedi.

Çeşitli ülkelerin Bakanlarının kendisini arayarak Türk okulları için aracılık yapmasını istediklerini aktaran Çubukçu, "Demek ki okullar bu kadar çok ilgi görüyor. Türk okulları için aracı olmamı istiyorlar. Sınavla alındığını söylüyorum. Birçok ülkenin önemli devlet adamlarının yakınları bu okullarda okuyor. Bu okullar sayesinde ben geleceğe dair daha çok umutlar besliyorum." . Bu organizasyonun asıl başarının öğretmenlerimiz olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Bu yıl 9. düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatı, Dolmabahçe Sarayı'nda yapılan açılış töreni ile başladı. Açılış törenine, siyaset, sanat, spor, iş ve medya dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, açılışta yaptığı konuşmada kendisini çok heyecanlandıran bir çalışma olduğunu dile getirdi. Güzel hayaller kurularak başlandığını ve bu yolda hayallerin gerçeğe dönüştüğünü belirten Bakan Çubukçu, "Artık umutlarımız geleceğe yönelik daha fazla arttı. Organizasyonun hemen her aşamasını heyecanla takip ediyorum. Dünyanın değişik ülkelerinden gelen çocukların Türkçe ortak paydasında buluşup bir şeyler yapıyor olması çok mutluluk verici bir çalışma. 130 ülkeden öğrenciler burada. Her geçen yıl daha da geniş katılım oluyor." diye konuştu.

Bu güne kadar kendi dilimize yeterince önem verilmediğini aktaran Bakan Çubukçu, "Bu çocuklar aynı zamanda bizim kültürümüzü tanıtarak, gönüllü elçiler oluyorlar. Artık Türk okulları bulundukları ülkelerde de en iyi eğitimleri veriyorlar. Bu okullardan mezun olanlar en iyi yerlere geliyorlar. Bir o kadar da o okullar tercih ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.