Ne İşiniz var Las Vegas'ta

Ne İşiniz var Las Vegas'ta

Arınç, "Yetkim olsaydı Akman'ı alırdım"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis'te muhalefet milletvekillerinin Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) yönelik eleştirilerine hak vererek, “Geçtiğimiz dönemde RTÜK'ün görevlerini çok iyi yerine getirmediği kanaatindeyim” dedi.

RTÜK Yasası'nı yeniden düzenleyen tasarı dün TBMM Anayasa Komisyonu'nda uzun tartışmaların ardından ayrıntılı ele alınmak üzere Alt Komisyon'a gönderildi. CHP'lilerin, RTÜK üyesi Zahid Akman ve Deniz Feneri'yle ilgili eleştirilerine karşı AK Partililer, “Ergenekon avukatlığı” suçlamasında bulundu. Arınç, Akman'ın RTÜK üyeliğini sürdürmesi konusunda, “Eğer yetkim olsaydı ben sadece kurumun çıkarlarını düşünerek bu arkadaşı görevden alırdım, ama yok. Kurumun bundan sonra Akman'la, şununla bununla gölgelenmemesi lazım” dedi. Arınç diğer eleştirileri şöyle yanıtladı: “Televizyon yayınlarından toplumun yaralandığı kanaatindeyim. Hem milli ve manevi değerlerimiz, hem aile kurumuna saldırılar hem de çocukların pedagojik eğitimleri bakımından yanlış örneklerle zihinlerinin bulandırılmasından ben de fevkalade şikayetçiyim. Müstehcenlik kelimesine karşı çıkılıyor bu toplumda. Yani bu sadece cinsellik değildir. Ceza Kanunu'na nasıl konmuşsa, müstehcenlik bir konuda pornografidir, bir konuda ahlaksızlıktır, bir konuda şudur ve budur. Bunu hepimizin kabullenmesi gerekir.”
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, “Kendisine tavsiyem, çok fazla konuşmasın. Sayın Baykal da geçmişte yargılanan insanların avukatlığına soyunmuştu. Bu ona pahalıya mal oldu. Kılıçdaroğlu ısrar ederse ona da pahalıya mal olabilir” yönündeki sözlerini TBMM'ye taşıdı.
Mengü, Arınç'a, “Açıklamalarınıza göre Deniz Baykal'ın TCK'ya göre suç teşkil eden görüntülerinin çekilmesi ve yayınlanması hükümetinizin ve şahsınızın bilgisi dâhilinde mi yapılmıştır?” diye sordu. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de “Sayın Arınç, Baykal'a yönelik benzer bir komplonun, Sayın Kılıçdaroğlu için de yapılabileceğinin işaretini vermektedir” dedi.

Açıkça konuşulmaya başlandı
Mengü, Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Mengü, Arınç'ın, Kılıçdaroğlu hakkındaki, “Kendisine tavsiyem, çok fazla konuşmasın ve sözlerini ölçerek doğru olduğunu bildikten sonra konuşsun. Sayın Baykal da geçmişte yargılanan insanların avukatlığına soyunmuştu. Bu ona pahalıya mal oldu. Kılıçdaroğlu ısrar ederse ona da pahalıya mal olabilir” sözlerinin basında yer aldığını anımsattı. Mengü, önergesinde şu ifadelere yer verdi:
“Kamuoyunda Ergenekon davası olarak bilinen dava hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'bu davanın savcısıyım' demesi üzerine, Baykal 'davanın avukatıyım' diyerek tepkisini ortaya koyduğu herkesçe bilinmektedir. CHP, Ergenekon davası dışında birçok davayı yakından izlemekte ve hukuksuzluğa karşı mücadelesini sürdürmektedir. Yaptığınız açıklamalardan Baykal'ın maruz bırakıldığı ahlâk dışı komplonun hükümetinizin bilgisi dâhilinde olduğu iddiaları daha önce de ortaya atılmış, bu açıklamanızdan sonra bu iddialar kamuoyunda açıkça konuşulmaya başlanmıştır.”
Mengü, Arınç'a, “Açıklamalarınıza göre, Deniz Baykal'ın, Türk Ceza Kanunu 'kişisel verilerin kaydedilmesi' başlıklı 135. maddesine göre suç teşkil eden görüntülerinin çekilmesi ve yayınlanması, hükümetinizin ve şahsınızın bilgisi dâhilinde mi yapılmıştır?” diye sordu.

'Arınç suçüstü yakalandı'
Hamzaçebi de TBMM'de gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:
“Sayın Kılıçdaroğlu'nu kendi üslubuyla uyardı, ancak bu uyarı cümleleri tehdit kokan cümlelerdi. Kılıçdaroğlu ile ilgili hükümet elinde herhangi bir şey tutuyorsa, bunu da derhal ortaya koysun. Sayın Başbakan Yardımcısı, bu açıklamasıyla suçüstü yakalanmıştır. İbret verici bir durumdur.”

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.