MUTLULUĞUN YOLU SOSYAL VE KÜLTÜREL DEĞERLERE SAHİP OLMAKTAN GEÇER
MUTLULUĞUN YOLU SOSYAL VE KÜLTÜREL DEĞERLERE SAHİP OLMAKTAN GEÇER
Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Millî Eğitim Müdürlüğü Beden Eğitimi, Spor ve Protokol bölümünce hazırlanan "Akademik Kariyer ve Mutluluk" konulu panel, Gençlik Parkı Necip Fazıl Salonunda 17 Mayıs 2011 saat 14.00’te Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, millî eğitim müdür yardımcıları, orta öğretim kurumları öğretmen ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.
Öğrencilerin şiir sunumları ile başlayan panelde Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan’ın bir şiiri eşliğinde dans gösterisi de yapıldı.
Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan öğrencilere seslenişinde; Ankara’da 1 milyon öğrenci 50 bin öğretmen bulunduğunu, Ankara eğitimini sevk ve idare eden kurumun başındaki kişi olarak "Sizin ayağınıza diken batarsa sorumlusu benim, okulunuzda eksikler varsa sorumlusu benim, Ankara’da en çok sorumluluk taşıyan kişi benim, sizleri çok seviyorum." diyerek başladı.
Kâmil Aydoğan, bir ay önce gerçekleştirdiği bazı ülkelere seyahati sırasındaki gözlemlerine dayanarak, birçok devletin bizim gibi bir nesle sahip olmak için tüm servetini harcayabileceğini söyledi. Bizde ise hayatın LGS ve YGS sınavlarından ibaret olduğunun düşünüldüğünü; fakat, hayatın okumaktan ibaret olmadığını, ancak iyi bir hayata sahip olmak için kafa yorulması gerektiğini belirten Aydoğan, ’’Yeniden lise okuyabilsem klasik romanları, doğu klasiklerini birkaç kez daha okumak isterdim. Öz bakım, beden gelişimi, ruhsal bakım ve bilgiye yoğunlaşırdım." dedi.
Gençlere, her gün yürüyüş, spor yapmalarını ve beden bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini; bugün kazanacakları alışkanlıkların 20-30 yıl sonra da devam edeceğini dile getiren Kâmil Aydoğan; "Yapıcı olup iyilik yaparsanız, kendinizi başkalarına yararlı hale getirirseniz, kendinize de yararlı olursunuz. Hayatta huzurlu, doyumlu, mutlu olmak için bilgili olmak gerekir. Fakat; yalnızca bilgi ve akıl insanı mutlu edemez. İsterseniz Türkiye birincisi olunuz. Eğer iletişiminiz yoksa, kendinizi önemsemiyorsanız, ruh sağlığınız gelişmemişse toplum sizi dışarı atacaktır. Okulunuzu bitirdiğinizde, arkadaşınız kendini geliştirmemiş ise onunla yollarınız ayrılacaktır. Yücelmiş olan, diğerinin kendisini geliştirmediği için geride kaldığını fark edecektir. Aile büyüklerinizi ve değerlerinizi tanımıyorsanız, toplumun değerleri ile barışık değilseniz, isterseniz profesör olun, isterseniz milyonlarca dolar kazanın, önemi yoktur. İnsanların bir şeyler kazanmaları, onların başarılı olduğu anlamına gelmez. Toplum değerlerinden habersiz, saygısız, anne babası ile barışık olmayan insan başarılı değildir. Başarı görecelidir. Her alanda bir numaralı olmak düşüncesi insanı mutsuz eder." dedi.
Öğretmenin bir lider ve insanın hayatının yönünü değiştiren kişi olduğuna değinen Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan; "Abraham Lincoln, oğlunun öğretmenine yazdığı mektupta ‘Öğret ona kalabalıkların gittiği yöne gitmemesi gerektiğini öğret’ diye seslenmiştir. Ülkemizin sorunu, iş bulmak için üniversitede okumak gerekir düşüncesidir. Diğer ülkelerde böyle bir anlayış yoktur. Dünyanın her yerinde öğrencilerin %45’i meslek lisesine gidiyor. Türkiye’ de de şu olacaktır, % 65-70’i meslek lisesine gidecek olan öğrencilerle, üniversite olmazsa istihdam olmaz anlayışı ortadan kalkacaktır. ’’ dedi.
Panel, öğrencilerden birinin Aydoğan‘a çiçek sunmasıyla sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.