Müsteşar Zararsız:bavullarınızı hazırlayın, rotasyon kesinlikle yapılacak

Müsteşar Zararsız:bavullarınızı hazırlayın, rotasyon kesinlikle yapılacak

Müsteşar Zararsız:bavullarınızı hazırlayın, rotasyon kesinlikle yapılacak

Yozgat'ın Çekerek İlçesine bağlı Fakıdağ Köyünde, hayırsever iş adamı Osman Durmaz tarafından yaptırılan 9 derslikli ilköğretim okulu açıldı. 
 
Osman Durmaz Fakıdağ İlköğretim Okulu'nun açılış törenine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Emin Zararsız, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Çekerek Kaymakamı Hüseyin Tutuş, Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Çekerek Belediye Başkanı Duran Özkan, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Fakı, hayırsever işadamı Osmun Durmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Müsteşar Mehmet Emin Zararsız, törende yaptığı konuşmada, istatistiklere göre Yozgat'ın göç veren iller arasında üçüncü sırada olduğunu hatırlatarak, göçü engellemenin en iyi yolunun eğitimden geçtiğini belirtti. 
 
Bu okulun açılmasının gelecek nesiller için büyük bereketlere vesile olacağını kaydeden Zararsız, eğitime yapmış olduğu yatırımlardan ve desteklerden dolayı hayırsever iş adamı Osman Durmaz'a teşekkür etti. 
 
Valisi Necati Şentürk de, eğitimi, milletlerin beka sorunu olarak gördüğünü belirterek, "Eğitimde sorunlarını çözen milletler, kültür, sanat, bilim, sanayi ve teknoloji alanlarında kalkınabilmiş ve ilerlemiştir" dedi. 
 
Hayırsever işadamı Osman Durmaz ise bir memlekete yapılan en iyi yatırımın eğitim yatırımı olduğunu vurguladı. 
 
Konuşmaların ardından Vali Şentürk, Müsteşar Zararsız'a ve hayırsever iş adamı Osman Durmaz'a plaket takdim etti. Daha sonra, 9 derslikli ilköğretim okulunun açılışı yapıldı. 
 
Açılışın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedrettin Bozkurt tarafından katılımcılara ilçedeki eğitim faaliyetleri konusunda bilgi verildi. 
 
Müsteşar Zararsız, Yozgat Valisi Şentürk ve beraberinde gelen heyetle birlikte ilçe merkezinde yapımı devam eden Osman Durmaz Anadolu Öğretmen Lisesi'nde incelemelerde bulundu. 
 
Müsteşar Zararsız  Yozgat'ta eğitim yöneticileriyle yaptığı toplantıda,taşra teşkilatı yöneticilerine uygulanacak rotasyonla ilgili bir soru üzerine: " Bu işin dönüşü yok, bavullarınızı hazırlayın, rotasyon kesinlikle yapılacak." dedi.
 
Eğitim yöneticilerinin bir başka sorusu üzerine ise Müsteşar Zararsız; şube müdürleri normu üzerine çalışmalar yapıldığını, bu çalışmaların kısa süre sonra sonlanacağını ve yönetmeliğin de bu çerçevede en kısa zamanda yayınlanacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum