Musa’nın amcaoğlu cezaevinde

Musa’nın amcaoğlu cezaevinde

Erzurumlu Musa'nın katil zanlısı olarak gözaltına alındıktan sonra cezaevine gönderilen ve masum olduğu iddia edilen amcaoğlu, cesedin bulunduğu gün Musa'nın okulundaymış


Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Musa K. cinayeti konusundaki son gelişmeleri basın mensuplarına aktardı.

Vali Öztürk, Musa K'nın akrabası olan S.K'nın gözaltına alındığını belirterek, “Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda tanıklarla canlı teşhis yapılarak Musa K'nın yanında görülen şahsın S.K. olduğu teşhis edildi” dedi.

Psikolog ve ağabey sorgudaydı
Şüpheli şahıs S.K, 18 yaşından küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü'nde Çocuk Cumhuriyet Savcılığı tarafından müdafi psikolog ve ağabeyi huzurunda ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevkedildi. Şüpheli, mahkemede, “Nitelikli ve kasten adam öldürme” suçundan gece saat 03.30 sıralarında tutuklanarak Erzurum E tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Toplantıda Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür eden Vali Öztürk, cinayetle ilgili araştırmanın devam ettiğini, Ankara Kriminal Dairesi ve Trabzon Adlî Tıp Kurumu'ndan gelecek sonuçlarla olayın çok daha net ortaya çıkabileceğini bildirdi.

Öte yandan, tutuklanan S.K'nın ağabeyi Adem İbrahim K, kardeşinin olayla ilgili olmadığını öne sürerek, “Polis katili bulamayınca suçu kardeşimin üzerine atmaya çalışıyor” iddiasında bulundu.

'Kardeşim katil değildir'
Olay günü kardeşi ile birlikte Erzurum'a geldiğini ve Sanayi Bölgesi'ndeki demir doğrama atelyesinde balkon ve merdiven demirleri boyayarak sahiplerine teslim ettiklerini ifade eden Adem İbrahim K, şunları söyledi: “Kardeşim gün boyu benimle birlikteydi. Bütün akrabalarımız ve köy halkı buna şahit. Biz köye giderken Musa'nın kaçırıldığını
öğrendik. Kardeşimin hiçbir suçu yok. Kamera kayıtlarındaki de kesinlikle kardeşim değil. Bu başka biri. Gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istiyorum” dedi.

Gözaltına alınan kardeşinin, kaybolduğu öğrenildikten sonra Musa'yı aramak için seferber olduğunu anlatan ağabey, “Günlerce arkadaşlarıyla Musa'yı aradık, ama bulamadık. Onun öldürülmesi hepimizi yasa boğdu” dedi.

Oyunlarda da yaş sınırı var
Musa K'nın ölümü, internet üzerinde oynanan ve büyük bölümü şiddet içeren oyunları gündeme getirdi. Özellikle ilkokul ve lise çağındaki çocukların oynadığı oyunlardaki karakterler, alınıp satılıyor, hatta takas ediliyor. Oyunlar yüzünden çocukların kavga ettiğini söyleyen internet kafelerin işletmecileri, “Oyunlarda da filmlerde olduğu gibi yaş
sınırlamaları var. Fakat bu sınırlara uyan fazla insan yok” diyorlar.

İnternet üzerinde oynanan oyunlar arasında en popüler olanların Knight Online, Metin2, Cabal, Ogame olduğunu belirten internet kafe işletmecisi İlyas Başel, bu oyunlarda oyuncunun, kahramanlardan biri olarak rol aldığını ve oynadıkça seviyesinin yükseldiğini belirterek şunları anlattı: “Burada oyuncular savaşıyorlar. Level, yani seviye atlıyorlar, seviyeleri yükseldikçe de daha güçlü hale gelip daha karmaşık seviyelerdeki oyunlara girebiliyorlar. Bu kahramanlar satılabiliyor. Bir oyuncu, belli bir para karşılığında, kendi güçlü oyuncu karakterinin şifresini bir
başkasına söyleyerek oyundaki kimliğini devredebiliyor ve seviyeye göre savaşçıların fiyatı da yükseliyor.”

Yedi yaşında bile oyuncular var
“Sadece Türkiye'de milyonlarca oyuncu var” diyen lise öğrencisi Can G. (16), oyuna bir miktar para yatırılarak başlandığını söylüyor. Gümüş, “Oyunları yedi yaşında çocuklar da, 60 yaşındakiler de oynuyor. Önceki karakterimi 20 TL'ye satmıştım, şu an elimdeki güçlü savaşçıyı 400 TL'ye satacağım. Kavgalar oyun esnasında çıkıyor. Ekrandaki konuşma bandında küfürler gırla gidiyor. Bazen şifreleri kırıp savaşçıyı çalabiliyorlar. Kavgalar da genelde bundan çıkıyor zaten” diyor.

http://taraf.com.tr/haber/43927.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.