Muhtarlar mühür istemiyor

Muhtarlar mühür istemiyor

Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, ücret almamak için muhtarların ödeneğinin artırılması gerektiğini belirtti.

TÜRKİYE Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, vatandaşlardan mühür ücreti almak istemediklerini, bunun için muhtarların ödeneğinin artırılması ve hizmetle ilgili harcamaların devlet tarafından karşılanması gerektiğini bildirdi.

Köyde yok

Özünal, Türkiye'de yaklaşık 53 bin muhtar bulunduğunu, bunlardan 37 bininin köylerde görev yaptığını belirtti.

Köy muhtarlıklarının tüzel kişiliği bulunmadığı için mühür ücreti almadıklarını, şehirlerdeki muhtarların ücret aldığını ifade eden Özünal, şöyle dedi: “Muhtarların aldığı ödenek 330 TL. Muhtarlara verilen ödeneğin artırılmasını, hizmetle ilgili giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz. Muhtarlıkların elektriği TEDAŞ, su ve ulaşım bedeli belediyeler, internet Ulaştırma Bakanlığı, kırtasiye giderleri de Devlet Malzeme Ofisi tarafından karşılanmalı.

Eşit olmalı

Muhtarlar da vatandaştan mühür ücreti almamalı. Muhtarlar eşit olmalı, eşitlik sağlanmalı. Bu çalışma ortamı muhtara sağlanırsa, halka daha çağdaş hizmet verilir.”

Kimlik Paylaşım Sisteminin devreye girmesiyle, 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'nun işlevinin bittiğini dile getiren Özünal, Tebligat Kanunu'nda da gerekli düzenleme yapılmadığını, bunun da kötü niyetli kişilerce kullanıldığını bildirdi.


Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum