Müfettişlerden Mesaj Var!

Müfettişlerden Mesaj Var!

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası Başkanı Mehmet Pınardağ yayınladığı yeni yıl mesajında gündemdeki olayları değerlendirdi.

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası Başkanı Mehmet Pınardağ yayınladığı yeni yıl mesajında gündemdeki olayları değerlendirdi. Başkan Pınardağ, Filistin'de İsrail vahşetini kınadı ve asılsız Ermeni soykırımı iddiaları için düzenlenen imza kampanyasını eleştirdi. Pınardağ'ın açıklaması şöyle:

Değerli Meslektaşlarım, 30/12/2008

2009 yılına girdiğimiz şu günlerde; mali krizin dünyada olduğu gibi Ülkemizde de vatandaşlarımızı çok ciddi şekilde etkilediğini, iç ve dış terör saldırılarının acımasızca devam ettiğini, çatışma, savaş, doğal afetler ve her türlü adaletsizliklerin sürekli yaşandığını görüyor ve derinden üzüntü duyuyoruz. Doğal afetlerin ve insanlar tarafından yine insanlar için üretilen ve uygulanan şiddet olaylarının son bulmasını ya da asgariye inmesini, barışın, dostluğun hâkim olmasını diliyoruz.

Yanı başımızda Filistin'de yaşanan, çoluk çocuk yüzlerce insanın hayatına mal olan ve binlerce kişinin yaralandığı, tedavilerinin dahi yapılamadığı insanlık dışı olayı, Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası olarak şiddetle kınıyor, zalimleri nefretle telin ediyoruz. Bu vahşete, Dünyanın o çok gelişmiş demokratik ülkelerinin seyirci kalmasını anlamakta zorluk çekiyoruz. Onca masun insana yapılan kanlı saldırı canımızı yaktı. Ancak, Dünyanın sadece seyirci kalması, yani aymazlığı, çifte standardı var ya, canımızı daha bir yaktı� Böyle acılar, devlet eliyle terör olaylarının durdurulması ve bir daha yaşanmaması için ülkeleri göreve davet ediyoruz.

Tarihi bir yanılgı ve ihanet içinde olduğunu düşündüğümüz imzacılar olarak bilinen sözde aydınların da Ermeni Patriğinden ders almalarını ve tarihi yanılgıdan dönmelerini bekliyoruz. Bu tür adımların arkasından neler gelebileceğini düşünmeyecek kadar saf olunamaz. Bilinsin ki; Asil Türk Milletinin insanlık tarihinde asaletini gölgeleyecek bir olay bulunmamaktadır. Herkesin kendisine bakmasını öneririz.

Denetim elemanları arasında var olan ve gittikçe açılan orantısız haksızlığın giderilmesi için bugünkü hükümetin Milli Eğitim Bakanı tarafından hazırlanarak Başbakanlığa sunulmuş olan 4 ayrı Kanun tasarısı vardır. Bu kanun tasarılarının, Milli Eğitim Bakanı tarafından çöpe atılmak için hazırlandığını sanmıyoruz. Bu kanun tasarıları, İlköğretim Müfettişlerinin sorunlarına çözüm amacıyla hazırlandı. Şu ana kadar çözüm oldu mu? Hayır. Ama dördüncü kez Başbakanlığa sunulan kanun tasarısının kanunlaşacağını ve bu kez beklentilerimizin boşa çıkmayacağını umuyoruz.

Tem-Sen, Temsilciler Kurulu 23 Ekim 2008 tarihinde toplanarak gelişmeleri ve süreci gözden geçirerek bir çalışma, iş takvimi ve yol haritası belirleyerek tüm meslektaşlarımıza ilan etmiştir.

İlköğretim müfettişlerinin sorunlarının çözümü konusunda Bakanlıkça atılan adımların Ocak 2008 ayı içerisinde şekilleneceği ve somutlaşacağı sözü esas alınarak Sendikamızca hareket tarzımız belirlenecektir. Bakanlıkça yapılan çalışmalar devam ederken bizlerin herhangi bir eylem içinde olmamız yarar sağlamaz. Beklememizin bir nedeni vardır. Bizim dışımızda ve zamansız yapılacak eylemlerin, süreci olumsuz etkileyeceği endişesi taşımaktayız. Bu bağlamda, herkesin sorumluluk bilinci içinde hareket edeceğine inanıyoruz. Bu nedenle Sendikamız Genel Merkezince ilan edilmeyen herhangi bir zamansız eylem içinde yer alınmayacaktır. Şu an susuyorsak, bir eylem içinde değilsek sanılmasın ki uysal koyunuz� Milli Eğitim Bakanının bizzat kendi ağzından ilan edilen bir tarih ve bütçe görüşmelerinden sonra Başbakanlıkta bekleyen kanun tasarısının ele alınacağını ifade eden açıklamaları vardır. İşte bu nedenle Ocak 2009 ayı kanun tasarısının görüşüleceği aydır ve bizim için önemlidir. 81 İlde çalışan 3070 ilköğretim Müfettişiyle beraber kanun tasarısının takibindeyiz. Beklenen olumlu sonuç alınamadığı takdirde kararlaştırılmış olan eylem planı uygulamaya konulacaktır.

Yeni yılınızı en içten duygularla kutluyor, ailenizle mutlu yaşamanızı diliyor, yeni yılda artık beklentilerimizin gerçekleşmesini istiyoruz.

Mehmet PINARDAĞ

Genel Başkan


www.memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.