Müdürlükte YD Kararları Yağmur Gibi Geliyor

Müdürlükte YD Kararları Yağmur Gibi Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine ilişkin Yönetmelik kapsamında Okul Müdürlerinin değerlendirmesi sonucu görevden alınmasına ilişkin açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararları devam ediyor.

Kocaeli 2. İdare Mahkemesi

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine ilişkin Yönetmelik kapsamında Okul Müdürlerinin değerlendirmesi sonucu görevden alınmasına ilişkin açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararları devam ediyor.  Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nden sonra Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nden de 4yürütmeyi durdurma karar verildi.

Kocaeli 2. İdare Mahkemesinin 2014/1181 E. Sayılı ve 20.11.2014 tarihli, 2014/1213 E. Sayılı ve 20.11.2014 tarihli, 2014/1215 E. Sayılı ve 20.11.2014 tarihli, 2014/1216 E. Sayılı ve 20.11.2014 tarihli  kararlarında; “dava konusu işlem nedeniyle davacının görevi ve görev yeri değişeceği, bu değişikliklerin zincirleme şekilde il düzeyinde diğer görev ve görev yeri belirlemelerini etkileyeceği bununda eğitim hizmetlerinde aksamalara yol açabileceği  dikkate alındığında, dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği anlaşılmıştır.” gerekçesiyle dava konusu işlem hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

İlgili yürütmeyi durdurma kararı için tıklayınız (1)

İlgili yürütmeyi durdurma kararı için tıklayınız (2)

İlgili yürütmeyi durdurma kararı için tıklayınız (3)

İlgili yürütmeyi durdurma kararı için tıklayınız (4)

ZONGULDAK BÖLGE İDARE MAHKEMESİ

Eğitim Kurumları Yöneticilerinin değerlendirilmesi sonucu görevden alınmasına ilişkin açılan davalarda; Kastamonu İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma taleplerinin reddine ilişkin kararlara yapılan itirazlar sonucunda Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi itirazların kabulü ile yürütmeyi durdurma istemlerinin kabulüne karar verdi. Verilen kararların gerekçesinde; dava konusu değerlendirme işleminin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak, soyut ve dayanaksız olması nedeniyle dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinin anlaşıldığı belirtilerek; yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

 

İlgili Bölge İdare Mahkemesi Kararı için tıklayınız (1)

İlgili Bölge İdare Mahkemesi Kararı için tıklayınız (2)

İlgili Bölge İdare Mahkemesi Kararı için tıklayınız (3)

İlgili Bölge İdare Mahkemesi Kararı için tıklayınız (4)

İlgili Bölge İdare Mahkemesi Kararı için tıklayınız (5)

İlgili Bölge İdare Mahkemesi Kararı için tıklayınız (6)

İlgili Bölge İdare Mahkemesi Kararı için tıklayınız (7)

İlgili Bölge İdare Mahkemesi Kararı için tıklayınız (8)

İlgili Bölge İdare Mahkemesi Kararı için tıklayınız (9)

İlgili Bölge İdare Mahkemesi Kararı için tıklayınız (10)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum