MÜDÜRLÜK SORU İPTAL KARARI

MÜDÜRLÜK SORU İPTAL KARARI

Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Kurumlarına Müdür ataması yapmak için 2009 yılında yapmış olduğu sınavda hatalı soru olduğu gerekçesiyle açılan dava da karar verildi.

Bir yılı aşkın süredir Kamudanhaber sitesi olarak yakinen takip ettiğimiz dava da soru iptali çıktı. 3. soru iptal edildi. 88. soru da hatalı bulundu , ancak İdarenin bu soruyu iptal ettiği gerekçesi öne sürülerek bu soruya tekrar dan iptal verilmedi.
Eğitek müdürlük sınavında ki 88. soruyu iptal ettiğini resmi bir şekilde duyurmamıştı. Bir çok aday da bu sorunun iptal edilip herkese 1 puan verilmediği iddiasını gündeme getirmişti.

Mahkeme kararını 30 gün içerisinde uygulamak zorunda olan Bakanlık, Müdürlük sınavının değerlendirmesini yeniden yapacak ve yeni puanları ve sıralamaları yayınlayacak.

Bundan sonra ki süreçte konu ve mahkeme kararı ile ilgili analiz ve değerlendirmelerimiz olacak. Yeni oluşacak puanlamadan sonra , hatalı sınav puanları ile yapılan atamaların iptali için de dava açılacaktır. Ayrıca hatalı sınav puanları ile yapılan atamaların iptali için hazırlanacak dava dilekçeleri sitemizde yayınlanacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

120092323(1).jpg

1120092323.jpg20092323.jpg





 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum