Müdürlük sınavının tartışmalı soruları herkes için doğru kabul edilmelidir.

Müdürlük sınavının tartışmalı soruları herkes için doğru kabul edilmelidir.

01/11/2009 tarihinde yapılan Müdürlük sınavının tartışmalı soruları herkes için doğru kabul edilmelidir..

Milli Eğitim Bakanlığı'nı eğitim yöneticiliği sınavları için tebrik ediyoruz. Bakanlığın gerek müdürlük gerekse müdür yardımcılığı için sınavlı sisteme geçmesi birçok yönetici adayını memnun etti.
Bizce sınavda genel anlamda başarılı bir sınav oldu. 100 sorunun olduğu sınavlarda bazı soruların hatalı olması da normal bir durumdur. Şimdi hatalı soruların hepsinin tüm adaylar için doğru kabul edilmesini bekliyoruz. Forum sitelerinde tartışılan dört sorunun da tüm adaylar için doğru kabul edilmesi mağduriyetleri önleyecektir.

27. Okulunun örgütsel değerlerini ve vizyonunu belirlemiş olan bir okul müdürünün bundan sonraki aşamada belirlemesi gereken görev aşağıdakilerden hangisidir?

A) Amaç
B) Hedef
C) Misyon
D) Eylem

Birçok kaynakta bu sorunun cevabının stratejik amaç olduğu net bir şekilde görülmektedir. Misyon ise vizyondan önce gelmektedir. Bizce kesin iptal edilecek bir soru.



38. Millî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatı protokolüne göre Teftiş Kurulu Başkanından sonra protokolde aşağıdakilerden hangisi yer alır?
A Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı
B Personel Genel Müdürü
C Strateji Geliştirme
D Bakanlık Müşaviri

Soru kökü net bir şekilde yanlış hazırlanmıştır. Bu sorunun kesin olarak doğru cevabı müsteşar yardımcısıdır.Müsteşar yardımcısı şıklarda verilmemiştir. Eğer müsteşar yardımcısı cevap olmayacaksa soru değiştirilmelidir. Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi protokolde Teftiş Kurulu Başkanı'na en yakın olandır, diye sorulmalıdır. Öyle sorulması bile bu sorunun iptal olmasının engellemez. Çünkü şıklarda verilen Bakanlık Müşaviri ibaresi de muğlak bir ibaredir. Meb protokolünde de yok zaten. 30 tane bakanlık müşari vardır. 30'u da protokolde olamayacağına göre Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı sitesinde yer aldığı şekliye, Bakanlık Koordinatör Müşaviri olarak şıklardaki yerini alması gerekirdi.

1 Nimet ÇUBUKCU BAKAN
2 Pınar CENGİZ Özel Kalem Müdürü
3 Muammer Yaşar ÖZGÜL Müsteşar
4 Merdan TUFAN Talim ve Terbiye Kurulu Başkan V.
5 Muzaffer DOĞAN Teftiş Kurulu Başkanı
6 Mehmet TEMEL Müsteşar Yardımcısı
7 Cumali DEMİRTAŞ Müsteşar Yardımcısı
8 Salih ÇELİK Müsteşar Yardımcısı
9 Recep IŞIK Müsteşar Yardımcısı
10 Prof.Dr. Abdussamet ARSLAN Müsteşar Yardımcısı
11 Remzi KAYA Müsteşar Yardımcısı
12 Sadettin SABAZ Müsteşar Yardımcısı
13 Ahmet Fikret BAYRAKLI Strateji Geliştirme Başkanı
14 H.Osman ÇELİK 1.Hukuk Müşaviri
15 İbrahim ÇAMURCU Bakanlık Koordinatör Müşaviri
16 Rukiye SERTTAŞ Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri


4) A kitapçığı 3. sorunun cevabı olarak cevap anahtarında “A” seçeneği doğru şık olarak gösterilmektedir. Ama şıkkın diğer seçeneklerden bir farkı yoktur. Diğerleri gibi neden sonuç ilişkisi taşımaktadır. Amaç sonuç ilişkisinden çok neden sonuç ilişkili bir şık olduğu tartışılmaktadır.




88. Psikolo¬jik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre aşağıdakilerden hangisi merkez müdürünün görevlerinden biridir?

A)Personelin adaylığının kaldırılması ile ilgili işlemleri mevzuatına uygun olarak yürütür.
B)Merkezin harcamalarında tahakkuk memurlu¬ ğu görevini yapar.
C )Personel, özlük, bütçe ayniyat, demirbaş hizmetlerinin düzenli bir biçimde yürütülmesini sağlar.
D)Eleman sayısının yetersiz olduğu durumlar da hizmetlerin yürütülmesinde branşı ile ilgili merkez etkinliklerine katılır.


Aşağıda yönetmeliğin ilgili maddelerini yazdığımız zaman hem 'a' hem de 'd' seçeneklerinin söze gerek bırakmadığını görüyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği
Merkez Müdürünün Görevleri


s) Eleman sayısının yetersiz olduğu durumlarda hizmetlerin yürütülmesinde branşı ile ilgili merkez etkinliklerine katılır.

h) Personelin adaylığının kaldırılması ile ilgili İşlemleri mevzuatına uygun olarak yürütür. Merkez elemanlarının hizmetin gerektirdiği konularda yetişmelerini sağlar.

Bu yanlışlar bizim tarafımızdan tespit edilmemiştir. Birçok forumda ve sitede yer almıştır. Mağduriyetlerin en aza inmesi için tekrar dile getirmek istedik.

www.turkiyeegitim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum