Müdürlük sınavında yapılmaması gerekenler..

Müdürlük sınavında yapılmaması gerekenler..

Müdürlük sınavları 1 Kasım 2009 da sınav merkezlerinde yapıldı...Peki ya sınavda gözden kaçan ayrıntı...

Milli Eğitim Bakanlığı,1 Kasım 2009'daki eğitim kurumları müdürlük sınavında, sorduğu sorulara tezat bir sınav uygulaması gerçekleştirdi. Şimdi bu sınavlara giren adaylar müdür yardımcıları, müdürler (ilk defa müdürlük atamasıyla yer değiştirmek isteyenler), müdür yekiliki öğretmenlerden oluşmaktadır.

Bu bakımdan sınav gözetmenlerinin de hiyaraşik yapıya uygun olması gerektiği kanaatindeyim. Sınavlarda öğretmenler gözetmenlik ve salon başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

Yetkililere sormamız gerekirse bu sınavlarda gözetmen olacak adayların en azından ilçe-il-bakanlık teşkilatında şef kadrosunda bulunan (şefler, eğitim kurumları müdür düzeyinde olduğundan) veya şube müdürlerinden oluşamaz mıydı?

Bu gözetmenlik olayında farkındalık yaratmak gerekmektedir. Örnek verecek olursak Emniyet teşkilatında görevli komiserlerin emniyet amiri veya müdürlük sınavı olsa acaba polisler görev alır mıydı? Bu örneği çoğaltmak mümkün....

Öğretmenlerin disiplin amiri kimdir? Bu soru çıkmadı belki ama cevabını bu yazıyı okuyan herkes bilir. Ayrıca öğretmenler ile ilgili bir inceleme/soruşturma görevi müdür yardımcısı veya okul/kurum müdürüne verilebilir. Bu bağlamda düşünüldüğünde protokol mu dersininz hiyaraşik yapı mı dersiniz.. Bu yapılanlar doğru değil...Amacımız öğretmenleri kesinlikle aşağılamak veya suçlamak değil...

"Sakıncası ne kardeşim" diyenleri duyar gibi oldum şimdiden... Onu da siz değerli okuyucularımıza bırakıyorum...

Ayrıntı olarak sorularda yönetmeliği bağlı olarak da şunu söyelemek de gerekir...

Hiçbir zaman Rehberlik Araştırma Merkezlerine veya Mesleki Eğitim Merkezlerine Müdür olamayacaklara sorulan sorular veya tam tersi...Maalesef branşa göre sorular da olmalıydı...Bir okul öncesi öğretmeni Rehberlik Araştırma Merkezlerine; motor öğretmeni ilköğretimlere veya ortaöğretimlere (düz liselere) atanabilir mi?

Saygılarımla

Yavuz ULU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum