Müdür ve Müdür Yardımcısı Adaylarını Bekleyen Tehlike

Müdür ve Müdür Yardımcısı Adaylarını Bekleyen Tehlike

Eğitek Müdür ve Müdür Yardımcılığı sınavından sonra sınava giren adayların puan listesini yayınladı mı ?

Bilindiği üzere 31 Ekim 2009 tarihinde müdür yardımcılığı seçme sınavı, 1 Kasım 2009 tarihinde ise Müdürlük seçme sınavı yapmıştı. Sınav sonuçlarını 16 Kasım 2009 tarihinde açıklayan Eğitek, sınav sonuçlarını toplu halde yayınlamamıştı.

Buraya kadar her şey normal. Ancak birileri bu sınav sonuçlarının toplu listelerini resmi yoldan mı aldı ? Yoksa diğer kişilerin sınav sonuçlarını gayri resmi yollarla mı aldılar ?

Şimdi bir çok üyemiz bu haber de nerden çıktı diyecek ve kafalarında onlarca soru işareti belirecek.


Eğitim Yöneticisi Maksut BALMUK geçen hafta bir haber sitesinde “76. Madde ile atanan okul müdürleri” başlığı ile bir yazı yayınladı. Bu yazıda İstanbul ilinde 76. madde ile ataması yapılan yaklaşık 90 okul müdürünün değerlendirmesini yaptı.

İşte o yazıdan bazı satırbaşları.

“İstanbul ilinde 76.madde kapsamında ortaöğretim kurumlarına 90 civarında okul müdürü ataması yapılmıştır.”


“Bunlardan yaklaşık 45 tanesi sınava katılmış ve bunlar içerisinde 20 tanesi 60 olan barajı geçerken 25 tanesi barajı geçememiştir. En düşük puan alan 29 Puanla B.çekmece de iken en yüksek puanı alan 87 puanla Kadıköy'de bir Anadolu Lisesi müdürü olmuştur.”


“Yarısının sınava katılmadığı 76.madde atamalarından yararlananlardan en ilginçlerden bir tanesi de İlçelerinde Şube Müdürü olarak görevlendirilmişken bu madde kapsamında okul müdürü olan 2 kişinin de baraj altında kalması oldu.”


“Birçok Anadolu Lisesinin yanı sıra Anadolu Öğretmen Lisesinde görev yapan okul müdürü dahi barajı aşamamıştır.”


“Sonuçlar incelendiğinde 80 üzerinde puan alan sayısının 3, 75-79 arası puan alanların ise 7 kişiden oluştuğu görülmektedir.”


Şimdi burada Maksut hocamıza şu soruyu sormak istiyoruz. İstanbul ilinde 76. madde ile ataması yapılan 90 kişi olduğunu pekâlâ bile birsin. Ancak bu 90 kişinin 45'inin sınava girdiğini ve bu 45 kişinin sınav sonuçlarının incelendiğini yazında belirtmişin.


Sınava giren 45 kişinin puan ortalaması ile istatistiki veriler yarattığına göre ya bu puan listesi sende bulunmakta yada bu liste sana birileri tarafından servis edilmektedir.


Kamudanhaber sitesi olarak kafamıza takılan en büyük sorun İstanbul ilinde asli görevi öğretmenlik olan Maksut Hocanın bu 45 kişinin kişisel bilgilerini bilerek sınav sonuçlarını sorgulayamayacağıdır.


76. Madde ile yapılan atamalara başından beri karşı olan bir siteyiz. Ancak beyin jimnastiği yapıldığında 76. madde ile ataması yapılan hiç kimse sınav sonucunu kendisi deşifre etmez. Hadi diyelim ki sınav kazananlar bunu deşifre etti sizce sınavı kazanamayan 76. Madde ile müdür olmuş kişiler kendi puanlarını deşifre eder mi ?


Ayrıca asli görevi Öğretmenlik olan Sayın BALMUK, bırakın 76. madde müdürlerinin sınav puanlarını kişilerin görevlendirme bilgilerine bile ulaşmış.


Bilgi edinme kanununa göre Milli Eğitim Bakanlığı Sayın BALMUK'A veya tüzel kişilere bu bilgileri veremez. Çünkü bu bilgiler kişinin mahremidir.


Buradan Sayın BALMUK'A açık çağrıda bulunuyoruz. Eğer ki sınav sonuçlarına ait liste elinizde ise lütfen bunu özel haberleriniz için değil öğretmenlerimizin bilgi edinmesi için açıklayın. Yok bu bilgiler elinizde değil de bu bilgilere gayri resmi yollardan ulaşıyorsanız. O zaman bütün eğitim camiasının bilgilerine ulaşabiliyorsunuz ve bu bilgiler ile istediğiniz sonucu elde ediyor ve bu sonuçlar ile gündem yaratarak kamuoyuna yön veriyorsunuz demektir.


Buradan Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine sesleniyoruz….


Öğretmenlerimizin namahrem bilgileri acaba birilerine peşkeş mi çekiliyor? Lütfen bu soruya cevap….


Ahmet Efe YIKILMAZ/ Kamudanhaber



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum