Müdür Rotasyonu Sürgün Değildir

Müdür Rotasyonu Sürgün Değildir

İşletme körlüğü, kanıksama gibi olgulardan dolayı, bir çok kamu kurumunda uygulanan idarecilerin yerlerinin değiştirilmesi uygulamasının Milli Eğitim Bakanlığında da hayata geçirildi

Vatandaşlar ve öğretmenlerden" çok olumlu tepkiler aldıklarını belirten Çubukçu, okul müdürlerine bir form sunulduğunu, bu form ile tercihlerinin alındığını vurguladı. Tercihlerine atanamayan öğretmenlerin ise bilgisayar kurası ile aynı il içindeki başka bir okula atandığına değinen Bakan Çubukçu, okul müdürlerinin özlük haklarında hiç bir değişiklik olmayacağına dikkat çekti.

 

Başarılı okul müdürlerinin bu başarılarını diğer okullara yansıtmalarını beklediklerini belirten Bakan Çubukçu "Okul müdürlerinin sanki rızası, bilgisi olmadan atama yapmışısız gibi gösterilmeye çalışılıyor, başka bir şehre dahi vermiyoruz" dedi.

 

Okul Müdürlerine uygulanan rotasyona bireysel açılan davaların büyük çoğunluğu olumlu sonuçlanmıştır.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 22/3. maddesinde yer alan “Bilgisayar Kurası” ibaresinin hakkaniyete aykırı olduğu, kariyer ve liyakatin gözetilmediği düşüncesi ile bu ibarenin iptali için dava açılmıştır.

 

Türk Eğitim Sen'in açmış olduğu bu dava Danıştay 2. Dairesi nezdinde 2009/5144E numarası ile görülmektedir

 

Yürütmeyi durdurma talebinde bulunduğu davada bu talep reddedilmiştir. Bu nedenle Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna itiraz edilmiş olup itiraz 2010/427E sayılı dosyada görüşülmektedir. Esas hakkında halen bir karar verilmemiştir

memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.