Müdür Olmak İçin Sözlü Sınav Mı Gelecek?

Müdür Olmak İçin Sözlü Sınav Mı Gelecek?

Sınava dayalı idareci atamaları hala gerçekleştirilmedi.Akıllara acaba sözlü sınav mı getirilecek sorusu geliyor?

Sınava dayalı idareci atamaları hala gerçekleştirilmedi.Akıllara acaba sözlü sınav mı getirilecek sorusu geliyor? Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunu’nun;

  (8) Okul ve kurum müdürleri; yazılı ve/veya sözlü olarak yapılacak okul veya kurum müdürlüğü sınavında başarılı olmak kaydıyla, hizmet süreleri, performans ve yeterlikleri dikkate alınarak il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine vali tarafından atanır. Bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.
Yukarıda ki fıkranın uygulanmasına ilişkin esasları düzenleyecek olan yönetmelik hazırlanıyor. Bu yönetmeliğe göre de okul/kurum müdürlüklerine atamaya sözlü sınav getiriliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı 1-2 Ekim 2011 tarihlerinde yönetici seçme sınavlarını gerçekleştirmişti. Sınavın hemen akabinde ise Tekirdağ ili sınav esaslı atama duyurusuna çıkmıştı.Ancak garip bir şekilde sınav esaslı atama  duyurusunu iptal etmişti.

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğünün bu geri adımı akıllara sınava dayalı müdür atamalarına mülakat da mı getirilecek sorusunu getiriyor.

İdareci atamalarında yazılı sınavın yanında sözlü mülakatın olması doğru bir uygulama değildir.

Gerekli düzenlemeler yapılmadan (sözlü sınavın yer alacağı) alel acele çıkarılacak yönetici atama yönetmeliği çok ciddi hak kayıplarına yol açacaktır.Kul hakkınında telafisinin Allah katında bile olmadığını sayın bakan Ömer Dinçer'e hatırlatırız.

mEMURLAR.BİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum