MÜDÜR ATAMALARINDA ORTALIK TOZ DUMAN

MÜDÜR ATAMALARINDA ORTALIK TOZ DUMAN

Kocaeli Mİlli Eğitim'de Neler Oluyor?

Sizler de biliyorsunuz…
Kısa bir süre önce, aynı okulda 5 yılını dolduran müdürler, zorunlu atama kapsamında kendi illerinde bulunan farklı okullara atanmıştı.
Yapılan atamalara karşı çıkan 30'a yakın müdür atama yönetmeliğinin bazı maddelerine muhalif olmuş ve haklarını aramak için mahkemelere başvurmuştu.
Diğer illerimizden ard arda bazı iptal kararları, ilimize de yansımış ve ilimizin ilk iptal kararı da Atılım Anadolu Lisesi müdürüyken, Kartepe Barbaros İlköğretim Okulu Müdürlüğü'ne atanan Ali paşa Naipoğlu'ndan gelmişti.



Bu müdürümüz bu hafta başında eski okulundaki görevine başladı.
Böyle olunca, İzmit Namık Kemal Lisesi'nden bu okula atanan Celal İşçi de Başiskele Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğü'ne atandı.
Bu okul da daha önce ilk kez Eğitim Dünyası'nda sizlerle haberini paylaştığım Başiskele İmam Hatip Lisesi olan eski Özel Atayurt Koleji bloklarından birine aitti
Ancak okulun satışı sınavlara yetişemediği için Anadolu Öğretmen Lisesi bu yıl açılamamış, seneye kalmıştı.
Böyle olunca da Celal İşçi bu okulun müdürlüğüne atandı atanmasına da okulda öğrenci yok.
Gerçi öğrencisi olmayan (!) okul için “norm kadro” izni alındı.
Yani okulda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı ve 10 öğretmen görev yapacak.
Ama ortada öğrenci yok.
Şimdi Celal hocam yıl boyu bu boş okulu mu bekleyecek!
Gerçekten çok ilginç!...
***
Bunun yanı sıra kesin olmamakla birlikte; mahkemelik olan 30'a yakın müdür arasında bulunan, TBMM İlköğretim Okulu'ndan Şehit Öğretmen Erkan Aydın İlköğretim Okulu müdürlüğüne atanan Naci Navdar'ın, İzmit TML'den Gölcük TML müdürlüğüne atanan İsmail Bilgin'in, İhsaniye Lisesi'nden Başiskele Damlar ilköğretim Okulu müdürlüğüne atanan Erkan Sunal'ın da her an mahkeme kararları çıkabilir.
Bu arada eski Başöğretmen Lisesi, yeni Kartepe Servetiye İlköğretim Okulu Müdürü Murtaza İssot'un durumu da görüşülecek dosyalar arasına alınmış.
Yani anlayacağınız yeni yılla birlikte tüm dosyaların eli kulağında!...
***
Bu arkadaşlarımız eski okullarına dönerse, Başöğretmen lisesi Müdürü Murat İbranoğlu'na, İhsaniye Lisesi Müdürü Kadir Bayıral'a, Şehit Öğretmen Erkan Aydın İlköğretim Okulu'ndan Akşemsettin İlköğretim Okulu müdürlüğüne atanan atanan Rahmi Okumuş'a, TBMM İlköğretim Okulu müdürlüğüne atanan Fahri Kıran'a ne olacak belli değil!....
Mahkeme kararlarıyla ilgili süreç devam ediyor, kesin bir şey yok, ancak eski veya yeni birçok müdür arkadaşımızın yeni yıla huzursuz gireceği bir gerçek!...
Zaten eğitim dünyasında özellikle lise müdürlüğünden ilköğretim okulu müdürlüğüne atanan tüm müdürlerin iade edileceği, ancak ilköğretimler arası yapaılan atamalarda sorun yaşanacağı konuşuluyor.
***
Şimdi gelelim esas habere…
Bu haber, özellikle Ali Paşa Naipoğlu ve onun gibi süre hesaplamalarına muhalif olarak mahkemeye başvuran tüm müdür arkadaşlarımızı yakından ilgilendiriyor.
Çünkü bu karar doğrultusunda eski okullarına iade edilen tüm müdürler, tekrar atandıkları yeni okullarına dönmek zorunda kalacak.
Nasıl mı?
Danıştay 2. Daire Başkanlığı “Zorunlu yer değiştirmeler “ konulu 23 .06.2010 günlü 1873/31131 sayılı Genel Yazının “A .Genel Açıklamalar” başlıklı bölümün 8. Maddesi ile “ B. Zorunlu Yer Değiştirmeye Esas 5 Yıllık Sürenin Hesaplanmasında Dikkate Alınacak Husular” başlıklı bölümün 1. maddesi yönünden oy birliğiyle, anılan Genel yazının aynı başlıklı bölümün 2. Maddesi yönünden oy çokluğuyla yürütmenin durdurulması isteminin reddine 12.10.2010 tarihinde karar verdi.
Yani artık tüm genel liseler Anadolu lisesine döndüğünden, hiçbir müdür “Ben eski okulda şu kadar düz lise, şu kadar Anadolu lisesi olarak görev yaptım” diyemeyecek veya okulları “Anadolu” formatına bile dönse, okul müdürleri bu maddeye muhalif mahkeme açamayacak.
Zaten konuyla ilgili belgeyi de sizlere sunuyorum.
***
Ali Paşa Naipoğlu'nun okulunun anadoluya dönüşmesindeki hesabında 4 aya yakın bir süre farkı var.
Dolayısıyla bu müdür arkadaşımız 15-20 gün sonra danıştayıın bu kararıyla tekrar çnceden atandığı Kartepe Barbaros İlköğretim Okulu'na dönecek veya bilemem belki de emekliliğini isteyecek
İşte gördüğünüz gibi , yeni yıla saatler kala şu günlerde bile “zorunlu müdür atamalarında” ortalık gerçekten de toz duman…


Gülümser AYHAN / Bizim Kocaeli Gazetesi
kamudan.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.