Mübarek ülkeyi terketti iddiası!

Mübarek ülkeyi terketti iddiası!

Hüsnü Mübarek ve ailesinin Mısır'ı terkettiği iddia ediliyor

El Arabiye televizyonunun iddiasına göre Hüsnü Mübarek ve ailesi Mısır'ı terkederek bilinmeyen bir yere gitti. Ancak aynı televizyon daha sonra geçtiği haberde Mısır'ı değil Kahire'yi terkettiğini duyurdu.

Kaynak verilmeyen haberde, Mübarek'in askeri bir havalimanından ayrılarak bilinmeyen bir yere gittiği bildirildi. Konuyla ilgili resmi makamlarca henüz bir açıklama yapılmadı. Kargaşa ve kaosun hüküm sürdüğü Kahire'de Tahrir meydanı yine tarihi günlerini yaşıyor. Devlet Başkanlığı Sarayı önünde silah sesleri geliyor.

ORDU MÜBAREK'İN PLANINA DESTEK ÇIKTI


Mısır'da Hüsnü Mübarek gerilimi. İstifa yerine yetkilerini sağ koluna devreden Mübarek'e Mısır ordusu da destek verdi. Yayınlanan bildiride "Mübarek'in geçiş planını destekliyoruz" açıklaması yapıldı. Askeri Yüksek Konsey Devlet Başkanlığı seçimi için net bir tarih vermedi.

Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'nin bugün sabah saatlerinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir toplantı gerçekleştirdi.

SEÇİM İÇİN TARİH VERİLMEDİ

Toplantının ardından yapılan açıklamada, dün Mübarek'in de dediği gibi sıkıyönetimin "mevcut şartlar sona erdikten sonra" kaldırılacağı ifade edilirken, bu yıl içerisinde adil bir seçimin gerçekleştirileceği taahhünde bulunuldu. Mübarek'in devir planına destek veren ordu, verilen reform sözlerinin de garantörü olarak hareket edeceklerini belirtti.

MÜBAREK NE DEMİŞTİ?

Dünyayı ve kendi halkını ters köşeye yatırarak koltuğunu bırakmayan Mübarek, ordunun desteğiyle moral buldu... Bilindiği gibi Mübarek, "iktidarın devir sürecinin başladığını, bu sürecin Eylül'e kadar devam edeceğini" ifade etmişti.

SÜLEYMAN FİİLİ CUMHURBAŞKANI

Mısır'ın Washington Büyükelçisi Sameh Şukri, Hüsnü Mübarek'in bütün yetkilerini devrettiğinin altını çizerek, yardımcısı Ömer Süleyman'ın ''fiili cumhurbaşkanı'' olduğunu söyledi. Şukri, Amerikan CNN televizyon kanalına verdiği demeçte, Şukri, ''Mübarek'e hukuken cumhurbaşkanı diyebiliriz, ama fiili cumhurbaşkanı, yardımcısıdır'' dedi. ''Mübarek'in artık hiç yetkisi kalmadı mı?'' şeklindeki soruya Şukri, ''Yapılacak şey sanırım durumun yorumudur. Cumhurbaşkanı Mübarek çok açıkça bütün yetkilerini yardımcısına devrettiğini beyan etmiştir'' yanıtını verdi.

ASKERLER SUBAYLARA KATILIYOR

Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in 30 yıllık iktidarına karşı gösteriler sürerken, silahlı kuvvetlerden orta kademede 15 subay Mübarak'e karşı halk hareketine katıldı.
Cuma sabah namazından hemen sonra telefonla Reuters ajansına açıklamada bulunan Binbaşı Ahmed Ali Şuman, "Silahlı kuvvetlerin halkla dayanışma hareketi başlamıştır" dedi.

Başkent Kahire'nin Tahrir Meydanı'ndaki gösteride dün gece halka hitap eden Ali Şuman, "rütbeleri yüzbaşı ile yarbay arasında 15 subay halk hareketine katıldı" diyerek, silahını orduya teslim ettiğini de bildirdi.

Şuman, harekete katılan diğer subayların da cuma namazından sonra halkla konuşacağını belirtti. Tahrir Meydanı'nın batı girişini korumakla görevlendirildiğini belirten Şuman, diğer subayları da Mübarek karşıtı gösterilere katılma çağrısı yaptığını belirtti



Kaynak : http://www.internethaber.com/mubarek-ulkeyi-terketti-iddiasi-327488h.htm#ixzz1DeiEGDq5

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.