MİT soruşturmasına ne oldu?

MİT soruşturmasına ne oldu?

Başbakan Erdoğan, KPSS'deki kopya skandalını soruşturmak için MİT'i devreye sokmuştu. Ancak Milli Eğitim Bakanı Çubukçu '' Soruşturmayı Savcılık, DDK ve YÖK yapıyor'' dedi.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) ortaya çıkan kopya skandalını araştırmak üzere MİT'i görevlendirdiğini açıklamasına rağmen, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ''Soruşturmayı Savcılık, Devlet Denetleme Kurulu ve YÖK yapıyor'' dedi.
KPSS'deki kopya skandalı üzerine sınav tekrar edildi. İlk sınavda 120 soruyu da bilenler, bu kez 67 neti ancak bulabildi. Konuyu o günlerde TBMM gündemine taşıyan CHP Kırklareli milletvekili Turgut Dibek, ''Bu kadar çok adayın tam puan alması, Polis Yüksek Okulu sınavındaki gibi, soruların önceden ele geçirildiği anlamına mı gelmektedir? Konuyla ilgili araştırma yapılıyor mu?'' diye sordu.

MİT DEVRE DIŞI
Dibek'in soru önergesini Milli Eğitim Bakanı Çubukçu cevapladı ve “2010-KPSS Eğitim Bilimleri sınavındaki bireysel ve toplu kopya iddiaları üzerine ÖSYM Başkanlığı'nca gerekli araştırma yapılmaktadır. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ve YÖK Denetleme Kurulu tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır” dedi.
Skandalın patlak vermesinden sonra Erdoğan, 2 Eylül 2010 günü MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüşerek, iddiaların araştırılmasını istemişti. Emniyet İstihbaratı ile ortak çalışma yapması öngörülen MİT, akademisyenlerle, sınavda tam puan alanların telefon irtibatı olup olmadığını da kontrol edecekti.

''UCU DOKUNDUĞU İÇİN''
CHP'li Dibek GAZETEPORT'a yaptığı açıklamada sadece KPSS'de değil birçok sınavda benzer skandalların yaşandığını öne sürdü ve MİT'in devre dışı bırakıldığını savunarak şöyle dedi:
“Sınavda adı kopya skandalına karışanların sayısının 350 kişi olduğu iddia ediliyor. MİT, bu kişilerin kim olduğunu, soruların nasıl çalındığını, örgütlü bir durum olup olmadığını belirleyebilirdi. Ama MİT devre dışı bırakıldı. Bu olay da Deniz Feneri benzeri bir süreç izleyecek. Yani önce 'Çok ilgiliyiz, çok hassasız' tavrı, sonra gözlerden kaçırarak unutturacaklar. KPSS skandalının ucunun iktidara uzanacağını söylemek kahinlik sayılmaz. Başbakan sözlü olarak MİT'e talimat verdiği gibi, yine sözlü olarak talimatını geri almıştır. Kanımca tek neden işin ucunun AKP'ye uzanmasıdır.” (GAZETEPORT)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.