Mirsad ve Ersan Avrupa'yı salladı

Mirsad ve Ersan Avrupa'yı salladı

ULEB Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden tek takım olan Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Hırvat rakibi KK Cibona Zagreb'i son periyottaki oyunu ile yenerek ilk galibiyetini aldı.

Özellikle Mirsad Türkcan'ın etkili performansıyla Cibona Zagreb'i deviren Sarı-Lacivertliler, H Grubu'nda puanını 4'e çıkararak averajla üçüncü sıraya yükseldi.




Ligin 2. tur 3. hafta maçlarına Türk sporcuları damgalarını vurdu. Bu haftanın 'en değerli oyuncusu' (MVP) unvanını, takımı Barcelona'nın, evinde Alba Berlin'i 85-69 mağlup ettiği mücadelede 39 puan toplayan milli forvet Ersan İlyasova aldı. 22 yaşında ve 2,07 metre boyundaki İlyasova, 25,5 dakika sahada kaldığı maçı, 3 sayılık atışlarda 7'de 6, 2 sayılık atışlarda 10'da 4 ve serbest atışlarda 4'te 4'lük isabetle 30 sayı ile tamamladı. İlyasova, 7 hücum ve 4 savunma olmak üzere 11 ribaunt aldı, 2 asist, 3 top çalma ve 2 blokla oynadı. İlyasova böylece kariyerinde ilk kez Eurolig'de MVP unvanını kazandı.

Ersan İlyasova'dan sonra en başarılı oyuncu, Cibona Zagreb önünde 32 dakikada 20 sayı, 2 hücum ve 11 savunma ile 13 ribaunt alıp, 2 asist, 1 top çalma ve 2 blokla 37 puan toplayan Fenerbahçe Ülker'in 33 yaşındaki milli forveti Mirsad Türkcan oldu. Türkcan, genel MVP klasmanında 62 ve 31, sayı krallığında 45 ve 22,5, ribauntta 20 ve maç başına 10, savunma ribaundunda 17 ve maç başına 8,5 ortalamayla zirveye yerleşti. Eurolig 2. tur gruplarında 3. hafta mücadeleleri de geride kaldı. 5'er puan ve averajla E Grubu'nda İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria ve H Grubu'nda ilk mağlubiyetini alan geçen yılın şampiyonu Rus CSKA Moskova, 6'şar puan ve averajla F Grubu'nda İspanya'nın Real Madrid, G Grubu'nda ise Yunanistan'ın Panathinaikos Atina takımları lider durumda yer alıyor.

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.