Milli Takım'da Fenerbahçe dönemi

Milli Takım'da Fenerbahçe dönemi

Milli Takım'ın başına Guus Hiddink'in getirildiğinin resmi olarak açıklandı.

ENSONHABER.com / ÖZEL Milli Takım'ın başına Guus Hiddink'in getirildiği resmi olarak açıklandı. Teknik kadro yapılanması da kesin olarak şekillendi.

hiddinkdev_hlarge.jpg

FENERLİ YARDIMCILAR

Guus Hiddink'in teknik direktör olduğu Milli Takımlar'da, teknik kadro yapılanması da kesin olarak şekillendi. Buna göre, Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Oğuz Çetin, Hollandalı'nın da yardımcılığını üstlenecek. Çetin ve Hiddink 1990-91 sezonunda Fenerbahçe'de teknik direktör- futbolcu olarak birlikte çalışmıştı.

Oğuz Çetin'in Fenerbahçe'den takım arkadaşı Engin İpekoğlu, A Milliler'in kaleci antrenörü olacak.

Hiddink'in yardımcılıklarını Oğuz Çetin ve Engin İpekoğlu'ndan başka adı daha sonra açıklanacak Hollandalı bir antrenör yapacak. Hiddink'in sözleşmesi 1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak.

MİLLİ TAKIM'DA FENERBAHÇE DÖNEMİ
Fatih Terim döneminde federasyon Galatasaraylı olan Terim'in yardımcılıklarına Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın sembol isimlerini (Oğuz Çetin, Metin Tekin, Şifo Mehmet'i (Mehmet Özdilek) getirdi. Mehmet Özdilek, malum o meşhur İsviçre maçından sonra görevine son verilmişti. Yine de Beşiktaş'tan biri daha (Metin Tekin) Terim'in teknik kadrosunda yer alıyordu. Hıddınk'le birlikte o sembol isimlerin yerini eski Fenerbahçeli futbolcular aldı.

MİLLİ TAKIM'A 3 BÜYÜK KULÜP HEGEMONYASI
Fatih Terim döneminde Milli Takım'daki teknik kadro seçiminde 3 büyük kulübümüzün de tepkisini çekmeyecek isimler seçilmişti. Ki bu ne kadar profesyonel bir davranıştır tartışılır. Bir Milli Takım'ı seçerken ya da teknik kadroyu belirlerken Milli Takım çıkarları ön planda olması gerekir. Ne yazıkki ülkemizde bu profesyonel anlayış henüz yerleşmemiş ve yerleşecek gibi de gözükmüyor.

KİNCİ SİNYOR TERİM
Fatih Terim bile ülkemizin en kariyerli ve dünya çapında bir ünü olamasına rağmen tam profesyonelleşmemişse (Fatih Tekke, Ümit Karan, M.Topuz, İ.Toraman, Yıldıray Baştürk ve en son Gökdeniz'i kendi kişisel husumetleri sebebiyle milli takıma çağırmaması) ülkemizdeki futbol anlayışının da profesyonelleşmesini beklemek hayalcilikten öteye gitmez.

HİDDİNK VE FENERBAHÇE CUMHURİYETİ
Milli Takım'da Hiddink dönemi resmen başladı. Hayırlı uğurlu olsun. Ve federasyon belki profesyonel düşünerek ya da belki de tesadüfen de olsa Milli Takım'ın yönetimini Fenerbahçeli ya da Fenerbahçe'yi çağrıştıran insanlara teslim etti.

HİDDİNK VE ÇETİN BULUŞMASI
Guus Hiddink 1990-91 sezonunda Fenerbahçe'de teknik direktörlük yaptı ve o sezon Oğuz Çetin Fenerbahçe'nin futbolcusu ve Hiddink'in öğrencisiydi. Oğuz Çetin'in Fenerbahçe'den takım arkadaşı Engin İpekoğlu, A Milliler'in kaleci antrenörü olacak ve o da Fenerbahçe'ye yıllarca hizmet etti. Federasyon, büyük ihtimalle bu kez Milli Takım'ın çıkarlarını ön plana çıkarmış ve profesyonel davranmış. Olması da gereken bu zaten.

OĞUZ ÇETİN TERİM'İN DE YARDIMCISIYDI
Oğuz Çetin, Terim döneminde de aynı işi yapıyordu ve yeni maceralar aramaya gerek yok. Hepsinden öte Hiddink-Çetin ikinci kez buluşuyor. Ve birbirlerini az çok tanıyorlar. Engin İpekoğlu'na da itiraz edecek yok gibi. Çünkü Engin, yıllarca Fenerbahçe'nin ve Milli Takımı'nın kalesini başarıyla korudu.

22.jpg

Yine her zamanki gibi kendi kulüp çıkarlarını ya da kişisel çıkarlarını Milli Takım'ın çıkarlarından önde tutan zihniyet-ler en ufak başarısızlıkta Milli Takımı yıpratmak için bu kozu kullanmaktan çekinmeyecekler. Elden bir şey gelmez BÖYLE GELMİŞ BÖYLE DE GİDECEK...

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU
Teknik direktörlüğe 1982 yılında Hollanda'da başlayan Guus Hiddink, kulüp takımlarının yanı sıra Hollanda, Güney Kore, Avustralya ve Rusya Milli Takımlarının teknik direktörlüğü görevinde bulundu. 1998'de Hollanda, 2002'de de Güney Kore takımları ile Dünya Kupası'nda yarı final heyecanı yaşayan Hiddink'in çalıştırdığı Rusya Milli Takımı 2008 yılındaki son Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselmişti.

http://kralspor.ensonhaber.com/milli-takimlar/45996/milli-takimda-fenerbahce-donemi.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.