Milli şairimiz kumara alet ediliyor

Milli şairimiz kumara alet ediliyor

Şuurlu Öğretmenler Derneği Samsun Şube Başkanı İsmail OKUTAN' ın Basın Açıklaması...

 

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü çekiliş biletleri üzerine Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’ UN, fotoğraflarını basarak satışa sunmuş bulunmaktadır. 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve AKİF’İ anma günü dolayısıyla yapılan bu çirkef olay milli şairimize yapılmış bir saygısızlıktır. Biletler 12 Marta ithafen olacak ki 12 TL fiyatı üzerinden satışa sunulmuş. Milli şairimiz bu kadar basite, bu kadar hafife alınamaz. Hangi sebepten olursa olsun, hangi niyetle yapılmış olursa olsun milli şairimizin fotoğrafları bir çeşit kumar olan piyango biletleri üzerine basılamaz. Böyle anacaksanız hiç anmayın daha iyi olur. Çünkü AKİF aynı zamanda bir devlet büyüğümüzdür. İstiklal Marşımızı yazmıştır. Kendisi çok zor ekonomik şartlarda yaşarken bile İstiklal Marşı yarışmasından verilen anasının sütü gibi helal olan ücrete bile tenezzül etmemiş çok onurlu, son derece şahsiyetli bir insandı. Böylesine değerli, şahsiyetli bir insan kumara alet edilmemelidir.

          Milli Şairimiz bir kullanımlık mıdır? İşi bitince yırtılıp atılacak kumar kâğıtlarının üzerine fotoğrafı basılacak kadar basit bir kişi midir? Piyangodan kendisine bir şey çıkmayan bir kimse o kâğıdı yırtıp atacak, belki de kızıp küfredecek. Milli Şairimiz böyle basit, böyle adi şeylere alet edilemez. Hayır. Tam tersine milli Şairimiz dinimizin, vatanımızın ve milletimizin en kötü, en zorlu, en buhranlı zamanlarında yaşamış, tüm buhranları, acıları ve hüzünleri, en içli duygularla dile getirmiş bir şairimizdir. Tarihimizin en sıkıntılı, zor ve tehlikeli bir devrinde yaşayan Mehmet Akif, kendine ait bir takım özel sıkıntıları yaşarken bunları hiç sorun etmedi. O, yalnızca milletinin dertleriyle, sıkıntılarıyla uğraşmış yalnızca milletin sorunlarını kendine dert edinmiş, hep bu sorunları düşünüp kafa yormuş, bunlar için çözümler arayışına girmiş değerli bir şair,  aydın ve büyük bir düşünürdü. Böyle değerli bir insan kumar kâğıtları gibi değersiz kâğıtların üzerine basılamaz. Bu olay milli şairimizi yapılmış başı başlına bir hakarettir. Aynı zaman da devlet büyüklerine yine devlet eliyle yapılmış bir saygısızlıktır. Diğer meselelerde olduğu gibi sanatıyla da inancına hizmet etmekten başka bir şey düşünmeyen Akif çok daha farklı şekilde, ciddi olarak anılmayı ve anlaşılmayı hak ediyor aslında. Onun hayatı vatana millete, dine hizmet için yaptığı fedakârlılarla doludur. Akif kim tarafından yapılırsa yapılsın ve ne pahasına olursa olsun, her türlü zulme, haksızlığa, kötülüğe ve yanlışlığa karşı çıkmayı bir görev bilirdi. Bizde Şuurlu Öğretmenler Derneği Samsun Şubesi olarak ona yapılan bu haksızlığa, bu saygısızlığa karşı çıkıyoruz.

     Şuurlu Öğretmenler Derneği Samsun Şubesi olarak Milli Piyangonun çekiliş biletleri üzerine Milli Şairimizin fotoğraflarının basılması olayı kınıyoruz. Milli Şairimizin kumara alet edilmesi çok esef verici bir durumdur. İlgili yetkilileri bu konuda işlem yapılması için göreve davet ediyoruz. Üzerine AKİF’İN fotoğrafı basılan bu kumar kâğıtlarının derhal piyasadan toplatılmasını talep ediyoruz. Eğer Milli Şairimizi seviyorsak, anmak istiyorsak onun şahsiyetine, kimliğine, mücadelesine uygun bir şekilde anmak, yâd etmek zorundayız



haberkamu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.