Milli Eğitimde  "Sağlık Raporu" Vurgunu

Milli Eğitimde "Sağlık Raporu" Vurgunu

Milli Eğitimde "Sağlık Raporu" Vurgunu

Liselerde getirilmesi düşünülen yeni ortaöğretim kurumları yönetmelik taslağı eğitim gündemine oturdu.

Bu maddeler arasında yer alan "45 gün devamsızlık" konusu da oldukça çok tartışılmaya başlandı.

Lise son sınıflar, sınavlara hazırlık bahanesiyle eğitim-öğretim yılının neredeyse tamamını kapsayacak şekilde okula gelmemektedirler.

Bu durumda özürlü devamsızlık ve okul idaresi tarafından verilen izin hakları bittiğinde öğrenciler çözüm olarak "Sağlık Raporu" almaya yönelmektedirler.

ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI "RAPOR"U "RANT"A DÖNÜŞTÜRDÜ!

Lise son sınıfta okuyan yüz binlerce öğrenci, 150-200 TL rakamlarından başlayan paralar ödeyerek soluğu özel sağlık kuruluşlarında almaktadırlar.

Böylece, sınavlara hazırlanmak durumunda kalan öğrencilerin sırtından, değerleri tirilyonları bulan bir haksız kazanç elde edilmektedir.

ALINAN RAPORLAR KANUNSUZ

Derme çatma binalarda, sadece sağlık raporu vermek için kurulan çok sayıda özel sağlık kuruluşlarından bahsediliyor.

Bu sağlık kuruluşları yetkileri olmamasına rağmen, öğrencinin sırtından haksız ve kanunsuz para kazanmak amacıyla faaliyet göstermektedirler.

Bazı sağlık kuruluşlarında bir günde yazılan sağlık raporu sayısının 200'e kadar çıktığı ifade edilmektedir. Basit bir hesap yapmak gerekirse ortalama 200 TL'den alınan bu raporlardan sadece bir günde 200*200 TL= 40.000 TL'lik bir para cebe indirilmektedir.

MEB YETKİLİLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Bu sağlıksız yapılanmanın nasıl çalıştığı, kimlerin nerelerden ve nasıl bu raporları temin ettiği, basit bir araştırmayla bile ortaya çıkacaktır.

Liselerde kanayan bir yara haline gelen, veli ve öğrencilere büyük bir eziyet olan bu "sağlık raporu çetleri" bir an evvel ortaya çıkartılmalı, bu çetelere adları karışan her kimolursa olsun cezalandırılmalıdırlar.

Teoman Yalçın / TurkiyeEgitim.Com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.