MİLLİ EĞİTİMDE BALLI ATAMALAR

MİLLİ EĞİTİMDE BALLI ATAMALAR

İstambul Kadıköy'deki gözde okullara ihtiyaç olmadığı halde, üstelik yasanın 'ilan' hükmü çiğnenerek, 'gizlice' 11 öğretmen atandı.

İstambul Kadıköy'deki gözde okullara ihtiyaç olmadığı halde, üstelik yasanın 'ilan' hükmü çiğnenerek, 'gizlice' 11 öğretmen atandı.

Müdür yardımcısı unvanı verilen 11 öğretmenin atamaları, ek ders ücreti alabilecekleri şekilde ayarlandı. Türk Eğitim-Sen 'ballı' atamalara isyan etti.

Milli Eğitim'de ballı atamalar
İstanbul Kadıköy'ün en revaçtaki okullarına, ihtiyaç olmadığı halde 11 öğretmen atandı. Müdür Başyardımcısı ve Yardımcısı unvanı verilen bu kişilere ayrıca ek ders ücreti alma hakkı da tanındı


Haber:Salim YAVAŞOĞLU/ Yeniçağ Gazetesi
İstanbul'un Kadıköy ilçesinin en gözde okullarına ihtiyaç olmadığı halde, yasanın 'ilan' hükmü çiğnenerek 11 öğretmen 'gizlice' Müdür Başyardımcısı ve Yardımcısı olarak atandı. Bu 11 atamanın 8'i mevcut kadrolarda boşluk olmadığı belirtildiği halde "uygun" görülmüş. Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın talebiyle yapılan atamaları eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Harun Kaya onaylamış. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'da "olur" vermiş. Atama emrine dayanak yapılarak ekine "M.E.B. Yönetici ve Öğretmenlerin Ek Ders Saatlerine İlişkin Yönetmelik" te konulmak suretiyle bu yöneticilerin "ek ders ücreti" alabilmeleri de sağlanmış.

Yandaşlara kadro operasyonu
Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Yardımcı Doç. Dr. M. Hanefi Bostan ise bu atamaların usulsüz olduğunu belirterek, "ballı" atamalara tepki gösterdi. Bostan, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinde puan alan müdürlerin sırasına göre resmi atama yapılmasına yönelik ilanın yayında olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bu ilan varken böyle bir atama yapılması hukuka aykırıdır. Tamamen yandaşlara kadro sağlamaya yönelik. Milli Eğitim genelgeleri ve yürürlükteki kanunlara göre, bir yere atama yapılacağında bunun ilan edilmesi gerekir. Bu okulların adı internette ilan edilen atama yapılacak okullar arasında yok. Hiç kimse ilan edilmeden atama hakkına sahip değildir. Üstelik ihtiyaç olmayan yerlere atama yapılıyor. Hem de Valilik onaylıyor. Böyle birşey olamaz. Bu büyük bir zafiyettir. Devlet bilerek ve kasten zarara uğratılıyor. Bakanlığın hemen müdahale etmesi gerekiyor. M.E.B. Yönetici ve Öğretmenlerin Ek Ders Saatlerine İlişkin Yönetmelik atama dayanağı olamaz. Bunu ek ders ücreti vermek için yapmışlar. Valilik bu hukuksuzluğa nasıl meydan veriyor? Anlaşılır gibi değil."

Müdürden garip açıklama
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, atamaların aleni yapılması gerektiğini ancak ihtiyaca göre Vali'nin izni ile görevlendirilme yapılabileceğini söyledi. Yıldız, Halil Türkan İlköğretim Okulu'na norm kadrolar dolu olduğu halde nasıl atama yapıldığının sorulması üzerine ise "Burası çalışan anne-babaların etüt ve beslenme okuludur. Dolayısıyla da ayrı bir yönergesi vardır. Veliler de katkıda bulunmaktadır. 677 öğrencisi olan bir okul. 2 normu var. Ancak, beslenmesi var, muhasebesi var. İş yoğunluğu çok olan bir okuldur. Buraya özgü olarak Valilik oluruyla geçici görevlendirme yapmışızdır. Böyle görevlendirme yaptığımız, etüt beslenme yapılan Halil Türkkan İlköğretim Okulu dışında ikinci bir örnek gösteremezsiniz" dedi.
İşte o okullar ve öğretmenler
Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu - E. Zeynep Ataman, Gazi Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu - Sema Irmak, Göztepe H. Halil Türkkan İlköğretim Okulu - K. Şükran Ayyıldız, Göztepe İlköğretim Okulu - Bayram Atakoğlu, Halil Türkkan İlköğretim Okulu - İsmail Sevimli. Hayriye Kemal Kurşun Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi - Ahmet Yalçın Hocaoğlu, Kadıköy Anadolu Lisesi - Bahtışen Yıldırım, Kadıköy Anadolu Lisesi - Bayram Eray, Münevver Şefik Fergar İlköğretim Okulu - Zühre Serpil Gence, Neriman İrfan Akça Mesleki Eğitim Merkezi -
Ahmet Topal Zühtüpaşa İlköğretim Okulu - Dicle Banu Ö


Yeniçağ gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.