Milli Eğitim Bakanlığının Gözde Makamları!

Milli Eğitim Bakanlığının Gözde Makamları!

Milli Eğitim Bakanlığının Gözde Makamları!

Milli Eğitim Bakanlığında gözde olan makamlarının başında,  İl/ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı ile Şube müdürlüğü makamları bulunmaktadır. Son yıllara kadar bizler de öyle biliyorduk. Dışı göreni yakar, içi de bizleri yakar. Bu makamlar yıllardır sürveyanların at oynatıp gövde gösterisi yaptıkları yerlerdir. Ama son yıllarda bu makamların statüleri yerle bir edildi. Astlarımız karşısında mali ve özlük haklarımız yerlerde sürünmeye başladı. Maaşlardan mı bahsetsem,  yoksa atmalardan mı? Bu makamların tutulacak hiçbir tarafı kalmadı. Bazen “Sussam gönül razı değil, söylesem tesiri yok” hesabı diye düşündüğüm oluyor. Ama tesirimiz olacak. Tüm çabamız bunun için. Sessiz çığlımızı duymayanları mahcup edeceğiz. Sessiz çığlık artık haykırışa dönüşecek. Sorunlarımızı her platformda haykıracağız. Bizim sorunlarımıza kimsenin sahip çıkmasını da istemiyoruz. Biz kendi sorunlarımızı çözmeye muktediriz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hep birlikte bir ve beraber olarak UEYDER örgütlenmesine omuz vererek sorunlarımızı çözeceğiz.

 

Teşkilatlanarak sadece kendi sorunlarımızı çözmek ile kalmayacağız. Ülkemizde katılımcı demokrasinin gelişmesine katkı sağlayacağız. Demokrasilerde bireysel olarak hak elde edilemeyeceğini en iyi bilenlerdeniz. Ağlamayana meme yok, arkadaşlar. Hak verilmez alınır. O zaman bu makamların yetki ve sorumluluklarına paralel mali ve özlük haklara sahip olmak için üzerimize düşeni yapmalıyız. Korkaklık yok. Mazeretlerin arkasına sığınmayalım. Bu sadece bizim değil, bu makamların onur mücadelesidir. Belki emekliliğimiz yarından da yakın olabilir. Ama bulunduğumuz makamların onurunu korumak için bir şeyler yapmalıyız. Yapacağımız çok şey var.

Bakanlığımızda çalışma barışı günden güne bozulmaktadır. Astlarımızdan daha az mali haklara sahip olmak bize revamıdır. Okul müdürlerinden az mali haklara sahip olmak yetmiyor gibi internet sayfalarında konuyu bilmeden yazanlar var. İşkembe-i kübradan sallıyor adam. Sonra altına öğretmenim diye yazıyor. Maaş bordrolarımız yayınlandı, inanmıyor. Gazeteleri, siteleri kandırıyorlar diye yorum yapıyorlar. Hem de terbiyesizce yorum yazanlar var. Umarım bunlar öğretmen değillerdir. İnanmıyorsan,  Milli Eğitim Müdürlüğünü ara sor hele… Şu düştüğümüz hale bakın. Kimlere neyi inandırmaya çalışıyoruz! Emin Kardeşim,  Üstadın şiirinden yazmış yaa… durum aynen öyle…

 

“Durum diye bir laf var, buyurunuz size durum,

Yer yüzü çirkef oldu, bu gökyüzü bodurum.”

 

Görev yaptığımız makamlar,  Bakanlığımızın en gözde makamlarıdır. Bunu unutmamamız lazım. Bırakıp gitmek yok. Meydanı boş bırakmayız. Bizler müdürlerin, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin sorunlarını çözüyoruz. Kendi sorunumuza bitaraf kalamayız. Kendi sorununun çözümüne katkı sağlamaktan aciz yöneticiler,  başkalarının sorunlarını çözemezler.  600 e yakın şube müdürünün üye olduğu Derneğimize fikirlerimiz ile eylemlerimiz ile destek olmalıyız. Bu davanın arkasında pazara kadar değil emekli olana kadar durmalıyız.

 

Sağlıcakla kalın…

 

Muzaffer ÖZTAŞ

Başkan 

http://ueyder.org/haberler/dernek-etkinlik-haberleri/193.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.