‘Milli Eğitim Bakanlığı  Sınavları Kar Amaçlı mı Yapıyor?’

‘Milli Eğitim Bakanlığı Sınavları Kar Amaçlı mı Yapıyor?’

MUSTAFA KIR'IN 'Milli Eğitim Bakanlığı Sınavları Kar Amaçlı mı Yapıyor?'BAŞLIKLI BASIN AÇIKLAMASI METNİDİR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anadolu Liselerine Öğretmen seçim sınavlarına katılım ücreti için fahiş fiyat belirlemesi sebebiyle MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANI VE EĞİTİM-BİR-SEN ANKARA 1 NO’LU ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA KIR’IN ‘Milli Eğitim Bakanlığı  Sınavları Kar Amaçlı mı Yapıyor?’BAŞLIKLI  BASIN AÇIKLAMASI METNİDİR.21.02.2012                   

 

                      Milli Eğitim Bakanlığı  Sınavları Kar Amaçlı mı Yapıyor?

            Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafından daha önce yapılan sınavlar için 30-50 TL arasında  ücret belirlenirken  10 Mart 2012 tarihinde yapılacak  Anadolu Liselerine  Öğretmen Seçme Sınavı ücretinin 80 TL olarak belirlenmesi acaba  Milli Eğitim Bakanlığı sınavları kar amaçlı mı yapıyor? Sorusunu akla getirmiştir.  

             Her işte iyi veya kötü, isabetli veya isabetsiz bir mantık aranır. Daha önce MEB tarafından 2011 yılında  yapılan Müdürlük ve Müdür yardımcılığı ve benzeri sınavları için 30 TL , Ayrıca ÖSYM'nin yaptığı  ÜDS,KPDS,KPSS gibi benzer  sınavlarda  da  35-40 TL arasında ücret alınırken Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından 10 Şubat 2012 tarihinde yayınlanan 10.03.2012 tarihinde yapılacak olan  " Fen, Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Diğer Anadolu Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı E-kılavuzunda sınava başvurmak isteyen öğretmenler için   sınav ücretinin 80.(Seksen)TL olarak açıklanmasının mantığını anlamakta zorluk çekiyoruz.

          Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendi okulları için,kendi öğretmenini seçtiği bir sınava katılım ücretini belirlerken   ‘kar amacı gütmesi’  yada    ‘sınava  parası olan girsin, olmayan girmesin’ mantığından hareket etmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

             666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği  kamu çalışanlarına Eşit işe eşit ücret sloganıyla    Ek Ödeme  verilirken  unutulan öğretmenlerin  sınav ücretinin yükseltilmesinde hatırlanması  Milli Eğitim Bakanlığının giderek öğretmenleri gözden çıkardığının açık göstergesidir.

            Anadolu Liseleri sınav ücretinin bu kadar yüksek tutulması  sıradan bir kamu görevlisi konumuna düşürülen öğretmenler için çok yüksek bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının derhal bu duruma  müdahale ederek, belirlenen sınav ücretinin makul seviye olan 30 TL’ye  çekilmesi sağlamalıdır. Bu istek  sınava  giren ve girmeyen bütün öğretmenlerin arzusudur. Kamuoyuna ve yetkililere saygıyla duyurulur.

                                                                                     Mustafa KIR

                                                                 Memur-Sen Ankara İl Başkanı Ve

                                                          Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum