Milletin protestosu

Milletin protestosu

Hakkâri Çukurca'da 24 askerin şehit edildiği terörist saldırı, dün de yurdun dört bir yanında yürüyüşlerle protesto edildi.

İnternet üzerinde örgütlenip sokaklara akan binlerce kişi PKK’yı lanetleyip, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Şehitlerin adlarını tek tek sayarak “Burada” diye bağırıp, saatlerce yürüdü. İşte protestolar:

İSTANBUL: Taksim Meydanı’nda toplanan binlerce kişi terörü lanetledi. Bazı katılımcılar İstiklal Caddesi üzerinde oturma eylemi yaptı. Galatasaray Meydanı’nda şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Bu arada internet üzerinden organize olan 500 kişilik bir grup, Üsküdar’da yürüdü. Bağdat Caddesi’nde otomobillerin üzerlerine Türk bayrakları asılıp, cadde turu yapıldı.
 
ANKARA: Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HakSen) Genel Merkezi’nin önünde toplanan bir grup, Güvenpark’a yürüdü. Şehitler için Fatiha okundu, lokum dağıtıldı. Bu arada sosyal paylaşım sitelerinde örgütlenen gruplar Güvenpark’ta bir araya gelerek, Anıtkabir’i ziyaret etti.

İZMİR: Gündoğdu Meydanı’nda toplanan 60 bin kişi, Türk bayrakları ve 24 askerin adlarının yazılı olduğu pankartlarla alana girdi. Grup, “Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz”, sloganları attı. Alandan ayrılan yaklaşık 2 bin kişi, BDP İzmir İl Başkanlığı’na taş attı. Polis, binaya Türk Bayrağı asmak isteyen grubu engellemek istedi.Çıkan tartışma polisin izin vermesiyle son buldu.

ADANA: Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan 10 bin kişi, terör örgütü PKK’yı protesto etti. Gruptan ayrılan yaklaşık 500 kişi, BDP il binasını taşladı. Parti binasındaki bazı kişiler gruba zafer işareti yapınca tansiyon daha da yükseldi. Grubu, Çevik Kuvvet polisleri dağıttı.

ZONGULDAK: Dershane öğrencileri, Madenci Anıtı önünde toplandı. Öğrencilere, aileleri ve çevre sakinleri de destek verdi. Yaklaşık 1000 kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla Şehitler Anıtı’na yürüyüp, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı okudu.

SAMSUN: Yaklaşık 5 bin kişi, Atatürk Anıtı’nda bir araya geldi. Burada saygı duruşunda bulunan kalabalık hep bir ağızdan, 24 askerin ismini okuyarak, “Burada” diye bağırdı. İstiklal Caddesi boyunca yürüyen kalabalığa çevredekiler de destek verdi.

KAYSERİ: Sivil toplum kuruluşlarınca ortaklaşa düzenlenen teröre tepki mitingine yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Konuşmaların ardından önce Kuran okundu, ardından şehitler için dua edildi.

ANTALYA: Enduro ve racing motorcuları, Türk bayrakları ile Antalya’dan Kemer’e kadar gidip geldi. Yaklaşık 100 motorcu Seyirlik Tepesi’nde saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı hep birlikte söyledi.

GAZİANTEP: Demokrasi Meydanı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, şehit olan 24 askerden Gaziantepli Fevzi Kazak’ın evine yürüdü. Bu sırada çevredeki bir evden bir kadının zafer işareti yapması ve terör örgütü lehine slogan atmasıyla başlayan gerginlik, polisin havaya ateş açmasıyla güçlükle önlendi.

ÇANAKKALE: Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen 10 bine yakın kişi ellerinde Türk Bayraklarıyla sloganlar atıp terör örgütüne tepki gösterdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mitinge katılanlar, polise karanfil verdi.

DENİZLİ: 15 bin kişi bayraklarını alarak şehitler için Delikçınar Meydanı’nda toplandı. Kalabalık, “Anacığım ağlama, evlatların burada” pankartı açtı.

MUĞLA: Bodrum’daki yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Denizden balıkçı teknelerinin de sirenleriyle destek verdiği eylemde şehit aileleri de yer aldı. Dalaman Havalimanı’nda çalışan 178 taksi de konvoy oluşturup kornalarla saldırıyı lanetledi. Marmaris’te ise 4 bine yakın kişi ise Türk Bayraklarıyla 1 kilometre yürüdü.

BALIKESİR: Yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı mitingde terör suçlarına idam cezasının getirilmesi istenirken, Öcalan da sembolik olarak idam edildi.

MANİSA: 3 bine yakın kişi, ellerindeki Türk Bayraklarıyla Manolya Meydanı’na yürüdü.

BURSA: Yaklaşık 40 bine yakın kişi, şehitleri andı. Grup BDP il binasında parti tabelasının üzerine Türk Bayrağı asıp İstiklal Marşı okudu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum