MHP'den 'uzlaşma' uyarısı

MHP'den 'uzlaşma' uyarısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, ''Bugüne kadar tüm anayasa değişiklikleri TBMM'de uzlaşmayla gerçekleşti'' dedi.


MHP Amasya İl Başkanlığı tarafından İl Özel İdare Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya katılan Ekici, 12 Eylüldeki referandumda oylanacak anayasa değişikliği paketinin bir uzlaşmanın ürünü olmadığını belirtti.

MHP olarak referandumda 'hayır' oyu kullanacaklarını söyleyen Ekici, şöyle konuştu:

''Bugüne kadar tüm anayasa değişiklikleri TBMM'de uzlaşmayla gerçekleşti. MHP, milletin hukukuna saygılı bir parti olduğu için Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır imzasıyla TBMM Başkanlığına müracaat ettik. Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Bu anayasa, TBMM'nin zemininde yapılmalıdır ve bu anayasanın yapılması için siyasi partilerin arasında TBMM'nin Başkanlığında ve uhdesinde anayasa hazırlama ve anayasa uzlaşma komisyonu kurulsun teklifi yaptık. Efendim bu komisyona CHP üye vermedi. Başörtüsü işini nasıl beraber yaptık. Şart mıydı CHP? Türkiye'deki bütün siyasi partilerin katıldığı bir süreçte CHP, acaba kaçar mıydı?''

Daha önce de anayasada değişiklik yapıldığını hatırlatan Ekici, AK Parti'nin ''12 Eylül Anayasa'sını değiştiriyoruz'' dediğini, ancak 12 Eylül Anayasası'nın değişmediğini bazı maddeleri ile oynandığını da söyledi.

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.