MHP LİDERİ BAHÇELİ: “TÜRKİYE, AKP’NİN YÖNETİMİNDE AĞIR PROBLEMLERLE KARŞI KARŞIYA KALDIĞI BİR YILI GERİDE BIRAKIYOR

MHP LİDERİ BAHÇELİ: “TÜRKİYE, AKP’NİN YÖNETİMİNDE AĞIR PROBLEMLERLE KARŞI KARŞIYA KALDIĞI BİR YILI GERİDE BIRAKIYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin AKP'nin yönetiminde hayatın her alanında ağır problemlerle karşı karşıya kaldığı bir yılı daha geride bırakarak 2009 yılına girdiğini söyledi. Bahçeli, 2008 yılı'nın; ağır sorunlarının yaşandığı, Türk milletin

MHP Genel Başkanı Bahçeli, terör olaylarında hükümetin de payının olduğunu ifade ederek hükümeti “şaşkın ve dağınık” olmakla suçladı.

ANKARA (ANKA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin AKP'nin yönetiminde hayatın her alanında ağır problemlerle karşı karşıya kaldığı bir yılı daha geride bırakarak 2009 yılına girdiğini söyledi. Bahçeli, 2008 yılı'nın; ağır sorunlarının yaşandığı, Türk milletinin artık katlanılamaz hale gelen siyasal, sosyal ve ekonomik meselelerin baskısı altında ezildiği çok zor ve sancılı bir yıl olduğunu kaydetti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yayınladığı yeni yıl mesajında iktidara yüklendi. AKP hükümetinin politikaları çerçevesinde Türk milletinin sosyal, ekonomik ve siyasi sorunlar altında “ezildiğini” ifade eden Bahçeli, “Türkiye, Adalet ve Kalkınma Partisinin yönetiminde hayatın her alanında ağır problemlerle karşı karşıya kaldığı bir yılı daha geride bırakarak 2009 yılına girmektedir. 2008 yılı Türkiye'nin yakın siyasi tarihinin ağır sorunlarının yaşandığı, aziz milletimizin artık katlanılamaz hale gelen siyasal, sosyal ve ekonomik meselelerin baskısı altında ezildiği çok zor ve sancılı bir yıl olmuştur. Türkiye'yi kavga ve gerginlik ortamına sürükleyen kronik çatışma aktörleri için bu dönem oldukça verimli geçmiş, kısır ve sonuçsuz tartışmalarla meşgul olunarak acil çözüm bekleyen sorunlar göz ardı edilmiştir” açıklamasında bulundu.

-“TÜRKİYE'NİN SOSYAL BÜNYESİ AĞIR TAHRİBATA UĞRADI”-

Bahçeli, 2008 yılında, Türkiye'nin “sosyal bünyesinin” ciddi düzeyde tahribata maruz kaldığını savunarak, hükümetin “istismara” dayalı “günübirlik” siyaset alışkanlıklarının 2008 yılı içerisinde kendisini iyice gösterdiğini, “beceriksiz ve ilkesiz” yönetimin elinde siyasi istikrarın kaybolduğunu söyledi.
Bahçeli, toplumsal huzur, barış ve dayanışma ruhunun zedelendiğini kaydederek, “Bu dönemde siyasi amaçlarla istismar edilmeyen hiçbir değer kalmamış, Türk insanının inançları ve temiz duyguları, siyasi bağlantıları ve uzantıları olan organize hırsızlık çetelerinin dolandırıcılık malzemesi haline gelmiştir. Siyasi gerginliğin kontrolsüz bir biçimde tırmandığı, Cumhuriyetin temel organları arasında yetki çatışması ve karmaşasının yaşandığı, anayasal kurumların meşruiyet tartışmalarının içine çekilerek yara aldığı bu kargaşa ortamı Türkiye'yi telafisi çok zor olacak risklerle karşı karşıya bırakmıştır” dedi.

-“HÜKÜMET ŞAŞKIN VE DAĞINIK”-

Türkiye'nin birliği ve bölünmez bütünlüğünü dikkate almayan yıkıcı çözüm arayışlarının “cüret” kazandığını kaydeden Bahçeli, “Bu ortam, özellikle iktidar eliyle hazırlanmış, silahsız çözüm adı altında kanlı terörün destekçilerine siyasi çözüm ümidi verilmiştir. 2008 yılı içinde, meydana gelen kanlı terör eylemlerinde de artış yaşanmış, bu saldırılarda çok sayıda aziz vatandaşımız ve kahraman güvenlik güçlerimiz şahadete ulaşmışlardır” dedi. Terörle mücadelede hükümeti “şaşkın ve dağınık” olmakla suçlayan Bahçeli, “Hükümet, bu da yetmiyormuş gibi bölücü taleplerin siyasallaşması yolunda adımlar atmış, yapılması gereken mücadeleyi Iraklı aşiret reislerinin inisiyatifine ve insafına terk etmiştir” iddiasında bulundu.

-“ÖZÜR KAMPANYASI BAŞLATANLAR ATEŞLE OYNUYOR”-

Hakim olan siyasal anlayışın uygulama ve yaklaşımlarından cesaret bulanların milli değerlerle “hesaplaştığını” söyleyen Bahçeli, Ermeni soykırımı iddialarına da atıfta bulunarak, “Bu yılın son günlerinde zihinleri çarpık, akılları tutuk, ihtiraslarından gözleri kararan bir kısım zevatın başlattığı özür kampanyasını bu kapsamda değerlendirmek gerekecektir” dedi. Bahçeli, söz konusu kişilerin “ateşle oynadığını” artık anlaması gerektiğini kaydetti. Özür kampanyası başlatan kişilerin Türk tarihini tahrif etmeye niyetlendikleri iddiasında bulunan Bahçeli, kampanyanın “nazik” bir dönemde bulunan Türkiye'de yeni ayrılık ve kamplaşmalara teşvik edeceği uyarısında bulundu. Bahçeli, “Bu itibarla taviz ve teslimiyetle geçen günlerin ardından, çözüm yolları tıkanan Türkiye'de, yeni bir sayfa açabileceği yolunda beslenen ümitler 2008 yılında da maalesef boşa çıkmıştır. Yüce Meclis, asgari müştereklerde buluşarak toplumsal sorun ve sıkıntıların aşılması için gerekli iradeyi sergileyememiş, tıkanan siyasetin önünü açacak ve normalleşme sürecini başlatacak somut adımlar atma basiretini gösterememiştir” dedi.

-“SANAL İSTİKRAR GERÇEK YÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARDI”-

Uygulanan “hastalıklı” ekonomik politikaları ile küresel krizin etkilerinin bir araya geldiğini söyleyen Bahçeli, “Bir araya gelince sanal istikrar ortamı gerçek yüzüyle ortaya çıkmış, Türkiye ekonomik hayatın bütün veçhelerinde bir kriz haliyle karşı karşıya kalmıştır. Yıllardan beri bütün uyanlara rağmen teslimiyetçi ekonomik tercihini ısrarla sürdüren hükümet, küresel krizi de öngörememiş, doğru okuyamamış ve iyi yönetememiştir” dedi. “Teğet geçme” öngörülerine, krizi en az zararla atlatma ve fırsata dönüştürme söylemlerine rağmen, krizin ilk dalgasının Türkiye'yi “cepheden” vurduğunu ifade eden Bahçeli, köylü ve çiftçilerin açlığa ve yokluğa mahkum edilmelerinin yanı sıra unutulduğunu ve terk edildiğini savundu. 2008 Türkiye'sinde yoksulluk ve işsizliğin arttığını, gelir dağılımının çarpıklaştığını, sağlıklı ve dengeli büyümeden uzaklaşıldığını belirten Bahçeli, “Asayiş bozulmuş, kanunsuzluk ve yolsuzluk çığ gibi büyüyerek siyasi ve ahlaki yozlaşma alabildiğine tırmanmıştır” dedi.

-“FİLİSTİN'DE YÜZLERCE MASUM, BOMBALARIN HEDEFİ OLDU”-

Ortadoğu'da İsrail'in, sivil hedeflere yönelttiği “kanlı” saldırılarla İslam toplumlumunun daha uzun süre sükûnete ve barışa hasret kalacaklarını gösterdiğini vurgulayan Bahçeli, “Artık bir dram haline dönüşen ve insanlık faciasının ulu orta yaşandığı Filistin'de, hiçbir suçu günahı olmayan yüzlerce masum insan, bombaların hedefi haline gelerek devlet terörüne kurban gitmiştir. Müslüman kardeşlerimize yönelik orantısız güç kullanılmasının sonucunda ortaya çıkan acı manzaraya bigane kalınması mümkün değildir” dedi.
Bahçeli, yaşanan siyasi, sosyal ve ekonomik bunalımların neden olduğu hassas bir dönemden geçen Türkiye'nin, 2008 yılında artan ve biriken bütün sorunlarını, 2009 yılına devretmek zorunda kaldığını söyledi. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.