Meteorolojiden sel uyarısı

Meteorolojiden sel uyarısı

Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Güneydoğudaki bazı iller için ise sel uyarısı yapıldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde beklenen yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Sabah ve Gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.