Meslek lisesi terkte Avrupa birincisi olduk

Meslek lisesi terkte Avrupa birincisi olduk

Meslek liselerindeki okulu bırakma oranının yüksekliğini gözler önüne seren Mesleki Eğitimde Okul Terklerini Önleme Projesi’nde sona gelindi.

Okul terk etmede Türkiye yüzde 18’lik oranla Avrupa birincisi olurken, öğrencilerin okulu en az terk ettiği ülke Almanya oldu.MESLEKİ eğitimde okulu terk etme riski bulunan öğrencilere destek olmak amacıyla yürütülen Mesleki Eğitimde Okul Terklerini Önleme Projesi’nde sona gelindi.
Başbakanlık Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na, 2010 yılı teklif çağrısı kapsamında, Hayat Boyu Öğrenme, Leonardo da Vinci programı ortaklık faaliyet alanında iki yıldır devam eden proje, Ankara’dan Gaziosmanpaşa Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Mersin’den Mersin Akdeniz Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Avusturya’dan INMAD, Almanya’dan NAOB, Portekiz’den CENFIM ve Romanya’dan Colegiul Economıc’nin ortaklığında yürütüldü.
 

Öğretmenler mücadele eksikliği yaşıyor
 

Meslek liselerinde okulu bırakma oranlarının ve nedenlerinin derinlemesine incelendiği proje, Türkiye’deki meslek liselerinin durumunu gözler önüne serdi. Türkiye, yüzde 18’lik okulu terk etme oranıyla Avrupa ülkeleri arasında birinci olurken, öğrencilerin okulu en az terk ettiği ülke Almanya oldu.
Projenin detayları hakkında bilgi veren Gaziosmanpaşa Kız Teknik ve Meslek Lisesi Proje Grubu, şunları söyledi:
“Avrupa Birliği ülkerinde ve Türkiye’de okulu terk etme yaygın bir sorun. Bütün ülkelerde sorunu çözmek için çeşitli girişimlerde bulunuluyor fakat, kaynaklar yetersiz olduğu için bu çalışmalar birleştirilemiyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.