Meslek Dersi Öğretmenlerine Ücret ŞOKU!!

Meslek Dersi Öğretmenlerine Ücret ŞOKU!!

Mesleki eğitim merkezlerinde görev yapan öğretmenlere 15/11/2019 tarihinde ara tatillerde koordinatörlük görevinden dolayı ücret alamayacakları bildirilmiş ve bu durum öğretmenler arasında infiale neden olmuştur.

Mesleki eğitim merkezlerinde görev yapan öğretmenlere 15/11/2019 tarihinde ara tatillerde koordinatörlük görevinden dolayı ücret alamayacakları bildirilmiş ve bu durum öğretmenler arasında infiale neden olmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin

Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi ile ilgili 88. Maddesinin 2. Fıkrasında

Ara tatil, yarıyıl ve yaz tatilinde staj yapan öğrenciler ile varsa mesleki eğitim gören öğrenciler için işletme ve öğrenci sayısı dikkate alınarak yeniden değerlendirme yapılır ve belirlenecek program çerçevesinde öğretmen görevlendirilir. (Ek cümle:RG-12/7/2019- 30829) Öğretmenlerin mesleki çalışma yaptıkları günlerdeki koordinatörlük görevleri mesleki çalışma saatleri dışında yerine getirilir.” denmesine ve;

12/11/2019 tarihli Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün yazısı ile ara tatillerde işletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin ücretli izinli sayılacakları tüm okullara bildirilmiş ve aynı yazıda işletmelere devam eden öğrenci bulunması halinde koordinatör öğretmen görevlendirilmesi gerektiği de vurgulanmıştır. Tüm bunlara Genel Müdürlükten bir görevli okul müdürlerine whatsapp grubundan ödemeyin diye talimat vermiştir. Okullardan uzak, uygulamalardan uzak bu görevlilerin öğretmenlerin ücretlerini nasıl keseriz mantığı ile hareket etmeleri, okullarımızda görev yapan öğretmenlerin motivasyonunu ayaklar altına almaktadır.

Okullarda, MEB taşra teşkilatında yöneticilik yaptıktan sonra Genel müdürlükte görev yapmaya başlayan çok sayıda yöneticinin deneyimlerinden faydalanmak yerine bu kişilerin etkin olması şaşırtıcıdır.

Mesleki eğitim merkezlerinde öğrenimine devam eden öğrencilerin 1 yıl boyunca işletmelerde çalıştığını, kullanması gereken toplam 1 ay ücretli izin hakkı olduğunu ve bu iznini de genellikle yaz tatilinde kullanmak istediğini, ara tatillerde izin kullanmayacağını bu kurumlarda görev yapan hizmetli dahil bilirken, Bakanlığın ödemeyin diye talimat vermesi imkansızdır. Eğer gayri resmi şekilde talimat veriliyorsa da bunu yapanların okullardan ne kadar uzak olduğu tartışılmazdır.

Sayın Bakanımız öğretmenleri motive etmek için bu kadar uğraşırken, Mesleki eğitime bu kadar önem verirken, Kendini yetkili görerek müdürlere talimat veren bu kişilerin uyarılmaması ve önlem alınmaması bu okullarda görev yapan öğretmenleri demoralize etmeye devam edecektir.

Ve şu bilinmelidir ki bu ülkenin öğretmenleri ücret verilse de verilmese de öğrencileri için koordinatörlük görevlerini yapmaya devam edeceklerdir.

Sadece gölge edilmesin yeter!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum