Memurun Hak Kaybının Hesabını Kim Verecek?

Memurun Hak Kaybının Hesabını Kim Verecek?

Genel Başkan İsmail Koncuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek, “4 C lilerin kadro, üniversiteli işçilerin memur kadrolarına geçirilmesi için Çalışma Bakanı Sayın Soylu'nun, Maliye Ba

Genel Başkan İsmail Koncuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek,  “4 C lilerin kadro, üniversiteli  işçilerin memur kadrolarına geçirilmesi için Çalışma Bakanı Sayın Soylu'nun, Maliye Bakanı ile görüşmesini bekliyoruz” dedi. 
Açıklamasında, toplu sözleşmede ucu açık metinlere imza atılmasının zararlarını çalışanların yaşadığını belirten Koncuk, yetkili sendikalara da bu durumda  ne yapacaklarını sordu. Aldatılan memurların çalıştıkları kurumlarda sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Genel Başkan şu sözlerle ilgilileri sorumlu davranmaya davet etti: 
“Toplu sözleşmede alınan kararların bağlayıcı olması için, ucu açık metinlere imza atılmamalıdır. Toplu sözleşmedeki 21 madde böyledir.
Geçtiğimiz günlerde Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan toplantıda, yetkili sendika temsilcilerine de bunu söyledim, bu durum size ders olsun dedim.
Bu kararlarla ilgili bir problem de, bu uygulanmayan 21 maddenin ilgilendirdiği memurlarımızın, bu metne imza atanları sorgulamamasıdır.
Bir madde de, Kültür Bakanlığı çalışanlarının mali durumlarının iyileştirilmesi hakkındadır. Sayın Soylu'nun cevabı "uygulanabilirliği yoktur"
Bu durumda uygulanabilirliği olmayan bu maddeyi buraya yazdıranlar, imza atanlar Kültür Bakanlığı çalışanları ile dalga mı geçmektedir?
Toplu sözleşme ciddi bir iştir. Metne yazılan maddeler, hayata geçsin için yazılır, tribünlere oynamak için değil. Aksi, memura hakarettir.
Şimdi, yetkili sendikaya soruyorum; imzaladığınız bu 21 madde hayata geçirilmezse ki, büyük bir kısmı geçmeyecek, NE YAPACAKSINIZ? EYLEM Mİ?
Bir sorum da, bu maddelerin, ilgilendirdiği ALDATILAN memur arkadaşlarımıza, mesela kültür bakanlığı çalışanlarına, SİZ NE YAPACAKSINIZ?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.