Memurun Gözü Aralık Enflasyonunda

Memurun Gözü Aralık Enflasyonunda

Devlet Memurları ile Memur Emeklileri ve Sözleşmelilerin Gözü Aralık Ayı Enflasyonuna Çevrildi.

Devlet memurları ile memur emeklileri ve sözleşmelilerin gözü Aralık ayı enflasyonuna çevrildi. Yılın son ayında enflasyonun eksi çıkmaması halinde, kamu çalışanları ve emeklileri, yılın 2. yarısı için de enflasyon zammı alacak.

AA muhabirinin hesaplamalarına göre, Temmuz-Kasım döneminde memur maaş zammında baz alınan tüketici fiyat artış oranı, yüzde 4,2650 olarak belirlendi. Böylece, enflasyon farkı için sınır olan yüzde 4 rakamı aşıldı.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Ocak ayı başında açıklayacağı Aralık enflasyonunun eksi 0,2543 ve daha altında çıkmaması halinde, devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, 2008 yılının ilk yarısından sonra Temmuz-Aralık dönemi için de enflasyon farkı zammı alacak.

Aralık enflasyonunun sıfır olması halinde bile ek zam oranı yüzde 0,2549 olarak uygulanacak. Bunun üzerindeki her rakam da, enflasyon farkını arttıracak.

Kamu çalışanları ile emeklilerinin, bu yılın ikinci 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon zammını hak etmesi halinde, mevcut maaşlara söz konusu oran eklenecek. Buna da 2009 Merkezi Yönetim Bütçesi uyarınca memur ve memur emekli maaşlarına yapılacak yüzde 4'lük artış ilave edilecek. Bakanlar Kurulu da, bu çerçevede 2009'un Ocak-Haziran dönemi için daha önce ilan edilen maaş katsayılarını yeniden tespit edecek.

Aralıkta enflasyonun sabit kalması halinde kasım sonu itibariyle ortaya çıkan yüzde 0,2549'luk enflasyon farkı, memur maaşlarına (aile ve çocuk yardımı dahil ilan edilen maaşlar) 2,65 YTL ile 12,12 YTL arasında artış olarak yansıyacak.

Öte yandan Bütçe Kanunu uyarınca 2009'un ocak-haziran döneminde memur maaşlarına yüzde 4, temmuz-aralık döneminde de yüzde 4,5 artış yapılacak. Söz konusu dönemlerde TÜİK'in tüketici fiyat artış oranının belirlenen rakamı aşması halinde aradaki fark yine maaşlara yansıtılacak.


www.sondakika.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.