Memurlardan TİS çıkışı: Seyyanen 1000 TL!
KESK Ankara Şubeler Platformu, kamuda toplu sözleşme görüşmeleri öncesi taleplerini sıralayarak 2021 yılının ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere kamu emekçilerinin maaşlarına seyyanen 1000 lira zam istedi.
KESK Ankara Şubeler Platformu, kamuda toplu sözleşme görüşmeleri öncesi taleplerini sıralayarak 2021 yılının ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere kamu emekçilerinin maaşlarına seyyanen 1000 lira zam istedi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, 2 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde taleplerini basın açıklaması ile duyurdu. Platform adına KESK Dönem Sözcüsü Sacit Ünalmış’ın yaptığı açıklamada “Yaşamlarımız ekonomik müjdelerinizden, reform paketlerinizden, çılgın projelerinizden ve doymak bilmeyen sermayedarlarınızdan daha az kıymetli değildir” denilerek kamu emekçilerinin maaşlarına 2021 yılının ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere bin lira seyyanen zam yapılması talep edildi.
İşsizliğin, geçim derdinin ve düşük ücretlerin hayatların sönmesine, ailelerin dağılmasına ve çocukların çalışmak zorunda kalmasına neden olduğu savunulan açıklamada siyasi iktidarın bu tabloya karşı gözlerini yumduğu, kulaklarını tıkadığı ifade edildi.
Haziran ayı resmi enflasyon oranı üzerinden verilen zam daha maaşlara yansımadan temmuz ayından geçerli olmak üzere elektriğe yüzde 15 zam yapıldığına dikkat çekilen açıklamada “Siyasi iktidarın kaşıkla verdiğini kepçeyle alma politikası yıllara kıyaslandığında ise kaşığın giderek küçüldüğü, kepçenin ise devasa boyutlara ulaştığı herkes tarafından çok iyi biliniyor” denildi.
“GREVLİ ÖZGÜR TOPLU SÖZLEŞME MEKANİZMASI”
Açıklamada KESK’in toplu sözleşme sürecine dair talepleri şöyle sıralandı:
“En düşük kamu emekçisi maaşı; kira, yakacak, ulaşım gibi sosyal ödemelerle yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır. Maaşlarda hedeflenen enflasyon oranında değil, yaşanan gerçek enflasyon oranında, satın alma gücündeki azalma ve ekonomik büyüme oranları dikkate alınarak artış yapılmalıdır. Elektrik, doğalgaz, su, akaryakıt, ekmek, toplu taşıma gibi temel ihtiyaçlara yapılan zamlar geri alınmalı, söz konusu temel ihtiyaçlara zam yapılmamalıdır. Tüm yükü emekçilerin sırtına yıkan vergi adaletsizliğine son verilmelidir. Sadece geçtiğimiz yılın kayıplarını telafi etmek için maaşlarımız 2021 yılının başından itibaren geçerli olmak üzere seyyanen 1000 TL artırılmalıdır.
Demet ARAN - ANKARA (Anayurt)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.