Memurlara Sıcak Tatili

Memurlara Sıcak Tatili

Kırıkkale, Konya, Bolu ve Çankırı'da sıcak hava nedeniyle kamuda çalışan engelliler, hamileler, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulunanlar, valilikçe 1 gün idari izinli sayılacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sıcaklıkların olumsuz etkileri nedeniyle kamuda çalışan engelliler, hamileler, yaşlılar ve kronik hastalığı bulunanların İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Yardımcısı Rifat Ata başkanlığında toplandığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve özellikle perşembe gününden itibaren hafta sonuna kadar da kuvvetli hava dalgasının devam edeceği hususu Meteoroloji Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarından anlaşılmaktadır. Bu sebeple ilimizde tüm özel ve kamuya ait kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, rapor ile tevsik edilen şeker,kalp, damar, beyin, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek, kanser ve bunun gibi hastalıkları olanlar ile yüzde 40 ve üzeri raporlu engelli personelin 27 Temmuz 2012 Cuma tarihinde idari izinli sayılacaklardır.''

Öte yandan, Kırıkkale Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün gölgede ölçülen en yüksek sıcaklık  41 derece oldu. Güneş altında ise bu sıcaklığın 9 derece daha fazla olduğunu kaydedildi.

KONYA'DA SICAK HAVA İZNİ

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Konya'da, kamu görevlisi hamile ve emziren kadınlar ile engelliler ve kronik hastalara yarın idari izin verildi.Konya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ''İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun 26 Temmuz 2012 tavsiye kararı uyarınca ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, rapor ile tevsik edilen şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek, kanser ve bunun gibi hastalıkları olanlar ile yüzde 40 ve üzeri raporlu engelli personelin 27 Temmuz 2012 Cuma günü sağlık-idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür'' denildi.

ÇANKIRI'DA SICAK HAVA İZNİ

Çankırı'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kamu görevlisi hamile ve emzikli kadınlar, engelliler ve kronik hastalığı olanlar bugün öğleden sonra ve cuma günü idari izinli sayılacak.Çankırı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Çankırı'da son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği, özellikle hafta sonuna kadar kuvvetli sıcak hava dalgasının devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli kadınlar, raporla belgelenen şeker, kalp-damar, kanser, karaciğer, böbrek ve kronik solunum sistemi hastalıkları bulunanlar ile yüzde 40 ve üzeri engelli personelin, bugün öğleden sonra ve cuma günü sağlık-idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü kaydedildi.

BOLU'DA SICAK HAVA İZNİ

Bolu'da hava sıcaklığının 40 dereceye kadar yükselmesi nedeniyle devlet kurumunda çalışan hamile, engelli, yaşlı ve kronik hastalara 2 gün izin verildi.

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde ilimiz dahilinde sıcaklık artışları devam etmektedir. Aşırı sıcaklar insan üzerinde çeşitli olumsuzluklar yaratmaktadır. Özellikle hamile, engelliler, yaşlılar ve kronik hastalığı olanların etkilenmesi daha çok olmaktadır. Bu nedenle, Bolu Valiliği Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin 25.07.2012 tarih ve 07 nolu kararı ile devlet kurumunda çalışan hamile, engelliler, yaşlılar ve kronik hastalığı olanların yüksek sıcaklık ve nemden olumsuz etkilenmemesi için 26.07.2012 tarihinden itibaren 2 gün izinli sayılmalarına karar verilmiştir" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.