Memur-Sen, Açıkta Bekletilen Kamu Görevlileri İçin Devrede!
Memur-Sen Heyeti, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u ziyaret etti.
Bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmede Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Soner Can Tufanoğlu ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın’dan oluşan Memur-Sen Heyeti, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u makamında ziyaret etti.
Görüşmede Memur-Sen Heyeti, çeşitli başlıklardaki talep ve beklentileri Bakan Selçuk’a iletti ve çözüm beklentisinin bulunduğuna işaret etti.
KPDK Öncesi Gündem Belirleme Toplantısının Başlatılması Talebi
Genel Başkan Ali Yalçın, Mart ayında yapılacak olan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı öncesi yapılması planlanan gündem belirleme toplantısı için sürecin başlatılması talebini iletti.
Hatırlanacağı üzere, 2019’un sonunda gerçekleştirilen KPDK toplantısında Bakan Selçuk, Memur-Sen’in KPDK toplantılarının gündemli olarak icra edilmesi talebini kabul etmişti. Bu kapsamda da Memur-Sen Konfederasyonu, Memur-Sen’e bağlı Sendikalar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulacak komisyonla, gerçekleştirilecek olan KPDK’nın gündeminin Şubat ayında yapılacak teknik çalışmayla belirlenmesine ve kamu görevlilerinin ivedi çözüm beklediği sorunların öncelik sırasına göre gündeme alınmasına karar verilmişti.
Açıkta Bekletilen Kamu Görevlileri
Görüşmede ayrıca haklarında yeterli derecede bilgi ve belge olmamasına rağmen açığa alınan ancak 3 buçuk yıldır herhangi bir işlem yapılmayan kamu görevlilerinin durumları da değerlendirildi. Bakan Selçuk, konuya ilişkin Memur-Sen’in talebi doğrultusunda inceleme yapacaklarını aktardı.
Konuya ilişkin Yalçın, mağduriyetlerin bir an önce giderilmesinin elzem olduğuna dikkat çekti ve çözüm beklentisini yineledi.
Yerel Yönetimlerde Sendikal Baskıları Sona Erdirecek Düzenleme İvedilikle Yürürlüğe Konulmalı
Yalçın, 31 Mart seçimlerinden sonra partisi değişen belediyelerde yaşanan sendikal baskı ve sürgünlere ilişkin de, bu türden uygulamaların son bulması adına yeni bir düzenlemenin gerekliliğine vurgu yaptı. Yalçın, ‘Kimi belediyeler geçici görevlendirmeye yönelik kötü uygulamalar çalışanları mağdur etmemelidir. Bazı belediyeler kendi aralarında anlaşarak personeli izni olmadan 800 km üzeri yerlere geçici görevle göndermeleri kabul edilir bir durum değildir. Böylesine yanlış bir uygulamanın bir daha yaşanmaması için gerekli mevzuat düzenlemesi acilen yapılmalıdır.’
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.