Memur eylem hazırlığında

Memur eylem hazırlığında

600 bin memur eylem hazırlığında

Kamu Sen ve KESK'e bağlı 600 bin memur, toplu sözleşmeli sendika hakkı verilmesi için aynı gün iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. Sendikalar, eylem tarihini bugün açıklayacak

Kamu çalışanlarına grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı verilmesini talep eden Türkiye Kamu-Sen ve KESK, uyarı amaçlı iş bırakma eylemini aynı gün gerçekleştirme kararı aldı. Toplu görüşme sürecinde hükümetin yüzde 2.5+2.5 zam teklifini kabul etmeyen memurler, eylemlerde toplu sözleşmeli sendika hakkı verilmesini isteyecek.

Eylem tarihi açıklanacak
Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in aynı gün yapacağı iş bırakma eyleminin tarihini, konfederasyonların genel başkanları Bircan Akyıldız ve Sami Evren bugün Mülkiyeliler Birliği'nde açıklayacak. Konfederasyon başkanlarının açıklayacağı tarihte Kamu-Sen ve KESK üyesi yaklaşık 600 bin kamu çalışanı uyarı amacıyla iş bırakacak.
Konfederasyonlar, iş bırakma eylemi dışındaki eylemlerini kendi belirledikleri takvim doğrultusunda yapacak. Hükümet, memurlara 2010 yılı için yüzde 2.5 + 2.5 zam önermiş, memurların kabul etmediği bu oran Uzlaştırma Kurulu'na gelmişti. Kurul zam oranını yüzde 4+4'e yükseltti. Ancak, hükümet yüzde 2.5+2.5'ta ısrar edince, memurlar eylem hazırlıklarına başladı.


MEMUR-SEN AYRI EYLEM YAPACAK
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kendi eylemlerini yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Taleplerinin kabul edilmesi için kararlaştırdıkları eylemleri hayata geçirmeye başladıkları, bu kapsamda Başbakan'a mektup gönderip, illerde basın açıklamaları yaptıklarını belirten Gündoğdu, TBMM'ye yürüyüş, toplu sözleşme ve grev hakkı konulu sempozyum düzenleyeceklerini kaydetti.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.