MEGEP Atamalarında Yürütmenin Durdurulması Kararı

MEGEP Atamalarında Yürütmenin Durdurulması Kararı

MEGEP Kapsamındaki Anadolu Türü Eğitim Kurumlarına sınavsız öğretmen atamasının yürütmesi durduruldu.

Açtığımız davada Danıştay 2. Dairesinin 2008/4299 Esas sayılı dosyasında verdiği Y.D. kararının son bölümü şöyledir:

“Bu durumda, (2008) MEGEP Kapsamındaki Öğretmenlerin Alan ve İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu'nun bu davanın konusunu oluşturan, anılan eğitim kurumlarına sınavsız öğretmen atamasını öngören düzenlemeleri ile buna dayalı biçimde Anadolu türü mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarına yapılan atama işlemlerinin hukuksal dayanağı bulunmamaktadır.

Açıklanan nedenlerle, 2577 sayılı İdari Yargılama Usul Kanunu'nun 27 nci maddesinde öngörülen koşulların gerçekleştiği anlaşıldığından, dava konusu MEGEP Kapsamındaki Öğretmenlerin Alan ve İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu'nun (2008) “2. ilkeler” başlıklı bölümünün “Anadolu türü eğitim kurumlarına başvuru işlemlerinde ise;” başlıklı kısmının ( c ) bendi, “3. Genel Açıklamalar” başlıklı bölümünün 3.3. maddesinin 1,2 ve 3. fıkraları ve 5. fıkrasında yer alan “3.3'üncü madde kapsamında Anadolu türü eğitim kurumlarına atanmak isteyenler ise Değerlendirme Formu puanına göre” ibaresi ile 06.05.2008 tarihinde bu düzenlemelere dayalı biçimde Anadolu türü mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarına yapılan tüm öğretmen atamalarına ilişkin işlemlerin yürütülmesinin durdurulmasına, 07.11.2008 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.”

Bu durumda davalı bakanlık bu kapsamdaki tüm atamalarını geri alacak ve bu kurumlara sınavla öğretmen atayacaktır. Değilse ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız.


www.egitimsen.org.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum