Meclis'te vekil, Urfa'da 'Babo'

Meclis'te vekil, Urfa'da 'Babo'

Meclis Başkan Vekili E. Cenap Gülpınar, siyasi çevrelerin sevilen, sayılan, aranan insanı. Oturumları tatlı sert yöneten Gülpınar, Urfa'ya gelince mahalle sevenleriyle dolup taşıyor

Meclis Başkan Vekili Eyyüp Cenap Gülpınar, iyi adam hoş adam akil, bilge, dürüst adam. Yani adam gibi adam ama ağzı da beter sıkı bir adam. Kimseciklerle özel söyleşi yapmıyor, kendinden bahsetmeyi sevmiyor. Ama daha tanışır tanışmaz kanımız kaynadı birbirimize. Sarıldık, kucaklaştık, ricamı kırmadı epey bir lafladık, ağır muhabbet yaptık.

Sizi tanımadan önce hakkınızda ne var ne yok öğrendim.
(Gülüyor) Ya neler söylediler?

Yiğit namıyla anılır, namınız "Babo".
Öyle derler sağ olsunlar.

"65 bin kişinin 'Şıh'ıdır" diyenler oldu.
O tabirler geride kaldı artık. Babamızın dedemizin dönemlerinde vardı. Bize sevgi saygı intikal etti. Erdemleri mirasımız.

Siz ne zaman Urfa'ya gelseniz evinizin olduğu mahallenin etrafında mor poşulu kadınlar erkekler çocuklar sararmış çevreyi. Yüzünüzü görmek için günlerce beklerlermiş.
Abartmışlar Savaş Bey.

Nereden geliyor bu ilgi alaka?
Her şeyin temeli sevgidir saygıdır. Bunlar da karşılıklı olunca güzeldir. Yöre insanı sevmeden sevilmeden hiç kimseye iltifat etmez. Yüksek ahlaklı, içten, düzgün insanlardır hepsi.

5 dönem parlamenterliğiniz var. Bakanlık da yaptınız. Şimdi Meclis Başkan Vekilisiniz. Bu süreler içinde bir kez bile harcırah almamış, maaşınızı dağıtmışsınız. Kırmızı plakalı bakan aracına, makam arabalarına binmemiş devletten hak ettiğiniz paraların kuruşuna dokunmamışsınız öyle mi?
Şükür ki imkânlarımız mevcut. Devlet parasına talepkâr olmayışımız bu nedenledir.

Siverek'te mikro krediyi de devlet değil siz karşılamışsınız. Sayenizde yüzlerce kadın iş sahibi olmuş.
Bu toprakların çocukları olarak yetiştik. Hepimizin yine bu topraklarda yetişen insanlara borcu var. İmkânı olan paylaşacak.
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.