Meclis'te 9 dakikalık mesai

Meclis'te 9 dakikalık mesai

CHP'nin "olağanüstü toplantı" çağrısına AK Parti ve MHP katılmayınca TBMM açılamadan kapandı. TBMM Başkanvekili Yakut, Aygün'ün kaçırılmasını kınadı

 

TBMM, CHP'nin terör ve Suriye gündemiyle yaptığı çağrı nedeniyle olağanüstü toplandı. Ancak, AK Parti ve MHP'li milletvekilleri Genel Kurul'da yer almadıkları için toplantı yeter sayısı bulunamadı ve Meclis, 9 dakikalık mesai sonrası tekrar tatile girdi. Kısa oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması nedeniyle kısa bir konuşma yaptı. CHP'lilerin sıra kapaklarına vurarak protesto ettiği konuşmasında Aygün'ün kaçırılmasını kınayan Yakut, "Biran önce bu yanlıştan dönülmeli. Bölücü terör asla amacına ulaşamayacaktır" dedi. Genel Kurul dün saat 15.00'te toplandı. CHP, Hüseyin Aygün için Tunceli'ye giden 5 milletvekili dışından tam kadro Genel Kurul'a geldi. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve 10 milletvekili de toplantıya katıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, grup sıralarına oturmak yerine Başkanlık Divanı kürsüsünün arkasında bulunan bölümün köşesinden gelişmeleri izledi. 
 
'YUH OLSUN' 
Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut kürsüdeki yerine oturur oturmaz CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce konuşmak için söz istedi. Yakut ise "Böyle bir usulümüz yok" yanıtını verdi ve yoklamayı başlattı. İnce, Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ı kastederek,"AKP Grubundan bir milletvekili çıkmış ahlaksızca Twitter'dan mesaj atıyor. 'PKK misafir etmiş, millet yemez' diyor. Bu Meclis'ten kaçmayın! Oslo'da görüşeceksiniz, Kandil'de görüşeceksiniz, buradan kaçacaksınız. Yuh olsun diyorum" dedi. Yoklama sonucu "Toplantı yeter sayısı bulunamamıştır. Çağrı düşmüştür" diyerek, 9 dakika sonunda Genel Kurulu kapatan Yakut, SABAH'a yaptığı açıklamada "Meclis açıkken boykot edip gelmeyenlerin, Meclis kapalıyken gelmeyenleri eleştirme hakkı yok" dedi. ANKARA 
 
BDP'DEN TEPKİ
AK Parti'nin, Genel Kurul'a gelmemesini eleştiren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin Meclis'i iktidar çıkarları için bir araç olarak gördüğünü iddia etti. BDP'nin imza sayıları yetmediği için sözlü olarak yaptıkları TBMM'nin olağanüstü toplanması çağrısının gereği olarak Genel Kurul'a katıldıklarını söyleyen Demirtaş, "Maalesef iktidar partisi parlamentonun toplanmasını neredeyse vatana ihanetle eşdeğer görecek açıklamalar yapıyor" dedi.
 
CHP ŞOV YAPTI
CHP'nin, Meclis Genel Kurulu toplantısından önce yapılan Grup toplantısı miting havasındaydı. Grup toplantısında "Kaç Mehmet şehit olursa toplarsınız", "Oslo'ya değil Parlamento'ya", "Aygün'ü aramızda görmez isteriz" yazılı dövizler dikkat çekti. CHP'li kadın milletvekilleri de Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasına tepki olarak önce "Sevgili Hüseyin seni odanda umutla ve inançla bekliyoruz" yazan kartı Aygün'ün odasına bıraktılar.
 
Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.