MEB'İN GÜDÜK BECAYİŞİ‏

MEB'İN GÜDÜK BECAYİŞİ‏

Bakanlığımızın 28.09.2012 tarihinde internet sitesinden duyurduğu BECAYİŞ uygulaması tüm uyarılarımıza rağmen değiştirilmeyerek Bakanımızın da ifade ettiği gibi az sayıda kalan atanamayan öğretmeniz hala mağdur bırakılmıştır.

Şöyle ki, özür grubundan hiçbir öğretmen karşılıklı olarak YER DEĞİŞTİREMEMEKTEDİR. Örneğin İstanbul ve Ankara'da bulunan ve karşılıklı olarak yer değiştirmeyi kabul eden ve isteyen ÖZÜR GRUBU MAĞDURU iki öğretmen, kendilerine böyle bir hak verilmediği için ve bulundukları okulu özür grubundan OLMAYAN hiçbir öğretmen tercih etmediği için BECAYİŞ YAPAMAMAKTA ailelerine yine kavuşamamaktadırlar. Ülke çapında bu durumun birçok örneği mevcuttur. Bakanlığın getirdiği Becayiş Sistemine göre Özür Grubu Öğretmenlerini sadece Özür Grubundan Olmayan Öğretmenler tercih edebilmektedir. Özür Grubu Öğretmenleri karşılıklı olarak YER DEĞİŞTİREMEMEKTEDİR.
 
EĞER Kİ BAKANLIK BUNUN HAKLI BİR GEREKÇESİNİ GÖSTERİRSE (KENDİLERİ KABUL ETMELERİNE RAĞMEN ÖZÜR GRUBU ÖĞRETMENLERİNİN KENDİ ARASINDA YER DEĞİŞİKLİĞİNE İZİN VERİLMEMESİNE) NAMUSUM ve ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDERİM Kİ MEMURİYETİMDEN İSTİFA EDECEĞİM.
 
SADECE BU DA DEĞİL.
 
Eğer ki Bakanlık tercih edebilme hakkını bahşettiği özür grubundan OLMAYAN öğretmenlere, sadece TEK TERCİH yapabilme, birden fazla tercih YAPAMAMA hakkını vermesine de haklı bir gerekçe gösterirse NAMUSUM ve ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDERİM Kİ MEMURİYETİMDEN İSTİFA EDECEĞİM.
 
Neticede bu uygulama Özür Grubu Öğretmenleri'nin mağduriyetlerini gidermek için getirilmedi mi? Bakanlık daha fazla öğretmenin, daha verimli ve istekli bir şekilde yer değiştirebilmesini sağlayabilecekken neden bu şekilde davranarak bu işlemi de güdük bir hale getiriyor. Böyle bir uygulama hazırlanırken bu SAÇMALIKLARI HİÇ KİMSE FARKETMİYOR MU, YOKSA BU SAÇMALIKLAR ÖĞRETMENİN KENDİ BRANŞINDA YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPAMAMASI İÇİN AND İÇEN SAYIN ÖMER DİNÇER'İN BİLGİSİ ve İSTEĞİ DAHİLİNDE Mİ YAPILIYOR? ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL!
 
SAYIN BAKAN EĞER Kİ BU UCUBE UYGULAMANIN SAÇMALIĞININ FARKINDA DEĞİLSE DE BU YAZILARIMIZLA FARKINA VERDIKTAN SONRA NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR? SAYIN BAKANIMIZ BİR KEZ OLSUN NEDEN ÇIKIP DA "EVET HATA YAPMIŞIZ, BU BECAYİŞ SİSTEMİ YANLIŞTIR, DÜZELTİYORUZ" DEMİYOR? HATAYI KABUL ETMENİN EN BÜYÜK ERDEMLERDEN OLDUĞUNU BİLMİYOR MU?
 
AYNI ZAMANDA ALAN DEĞİŞİKLİKLERİ İLE BİRLİKTE BİNLERCE SINIF ÖĞRETMENİ KADROSU DA BOŞALDI. BOŞALAN BU KADROLARDA İSTANBUL, ANKARA ve İZMİR'DE ÜSTELİK MERKEZ İLÇELERDE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERÇALIŞTIRILMAYA BAŞLANDI. MADEM BU İLLERDEKİ FAZLALIKLAR ERİTİLDİ.NEDEN ÖNCE ÖZÜR GRUBUNDAN ATANAMAYAN ve KENDİSİNİN DE İFADE ETTİĞİ GİBİ ÇOK AZ SAYIDA KALAN ÖĞRETMENİ, OLUŞAN BU BOŞLUKLARA ATAMIYOR DA O BOŞLUKLARI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLE DOLDURUYOR? ORAYA ATANARAK AİLESİNE KAVUŞMAYI BEKLEYEN ÖĞRETMENLER VARKEN, ORADA EMEKLİ OLAN ÖĞRETMENİ ÇALIŞTIRIYOR. SAYIN BAKANIMIZ İSTESE ARTIK ÇOK RAHAT ÇÖZEBİLECEĞİ BU SORUNU ÇÖZDÜĞÜNDE GÖZÜMÜZDE NE KADAR BÜYÜYECEĞİNİN FARKINDA DEĞİL ANLAŞILAN. O, TAM AKSİ BİR TUTUMA GİREREK GÖZÜMÜZDE GİTGİDE KÜÇÜLÜYOR (her ne kadar bizim ona verdiğimiz değeri önemsemese de bizim ona olan öfkemiz nedeniyle getirdiği yeni sistemin işlemediğini gördüğünde pişman olacağına eminim).
 
EĞER BİR NEBZE KUL HAKKI YEMEKTEN KORKUYOSA, BİR NEBZE OLSUN ALLAH KORKUSU VARSA BAKANIMIZ BU SORULARI CEVAPLASIN. ÇÜNKÜ BİZE BU ÇEKTİRDİKLERİ NEDENİYLE HAKKIMIZ ONA HELAL DEĞİL.
 
Mehmet SÖNMEZ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.