MEB'in Cumartesi-Pazar Semineri Kafaları Karıştırdı

MEB'in Cumartesi-Pazar Semineri Kafaları Karıştırdı

MEB, okulların tatile girmesinin ardından yaklaşık 1 milyon öğretmene yönelik düzenlenecek mesleki eğitim programını belirledi ve valiliklere gönderdi.

MEB, okulların tatile girmesinin ardından yaklaşık 1 milyon öğretmene yönelik düzenlenecek mesleki eğitim programını belirledi ve valiliklere gönderdi. 

Mevzuat doğrultusunda 30 Haziran'a kadar sürmesi gereken seminer takvimi, bu yılki bayram ve seçim tarihi nedeniyle güncellendi. 

Yapılan düzenlemeye göre; öğretmenler, 14 Haziran arife günü ve 25-29 Haziran tarihleri arasında idari izinli sayılacak.

Öğretmenler, mesleki çalışma döneminin ilk haftalık bölümünü 9-13 Haziran 2018 tarihleri arasında görev yaptıkları okullarda, ikinci haftasını 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında seçimde görevli olanlar hariç olmak üzere, istemeleri halinde farklı il veya ilçelerdeki okullarda tamamlayabilecek.

Cumartesi-Pazar Günleri Seminer Programı

Öğretmenler arife günü ve haziran ayının son haftası idari izinli sayılacağı için seminer programı 9 Haziran Cumartesi başlayacak ve 10 Haziran Pazar günü ile devam edecek.

Sosyal Medyada Paylaşılan Bir Program Kafaları Karıştırdı

Hafta sonuna alınan seminerlere öğretmenlerden tepki gelmişti. 

Bugün sosyal medyada paylaşılan bir seminer programı kafaları karıştırdı.

Paylaşılan programda; bazı valilikler tarafından MEB'in programının günlerinde değişiklik yapılarak 9 Haziran Cumartesi ve 10 Haziran Pazar günlerine denk gelen programların 11-12 Haziran tarihlerinde öğleden sonralara eklendiği görülüyor. 

Aslında, paylaşılan program ile Cumartesi-Pazar seminer programlarına bir alternatif ve kendi içinde bir çözüm olarak bakılabilir. 

Konu hakkında kendisiyle görüştüğümüz üst düzey MEB yetkilileri öğretmen seminer takviminin ilan edildiği şekliyle 9 Haziran Cumartesi günü başlayacağı, valiliklerin gün ve süreler konusunda bir tasarruflarının olmadığı, sadece bazı programların yerel düzeyde günlerinin değiştirilebileceğini ifade etmişlerdir.

Ancak burada MEB yetkililerinin üzerinde durduğu konu; mevzuat gereği Haziran döneminde yapılması gereken seminerlerde 2 haftalık sürenin (5+5 iş günü) tamamlanması gerektiği konusudur. Böylece öğretmenler 2 haftalık süreyi tamamlayacaklar ve seminer dönemi ek ders ücretlerini tam olarak alacaklardır. 

Ancak görülen o ki, bazı İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından konu tam olarak anlaşılamamış olacak ki Cumartesi-Pazar günleri için bir tasarruf kullanılmaya çalışılmıştır.

MEB yetkilileri aşağıdaki takvimin doğru olup-olmadığını resmi olarak kamuoyu ile paylaşmalı, seminer dönemi ile ilgili bazı konulara açıklık getirmelidir.  

meb_seminer.jpg

Turkiyeegitim.com Özel haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum